KU.BE får sin egen festival
Den 15.-18. november åbner KU.BE dørene for den helt nye festival Resonans. Her kan man bl.a. høre om kunstens potentialer i sundhedsvidenskaben og få sat lyd på kræftceller. Kunst kan nemlig langt mere end blot at underholde, lyder det fra festivalleder.

Af Louise Egholm Burcharth

Kunst og naturvidenskab står ofte i hver sit ringhjørne af samfundet – som hinandens modpoler. Men ikke på Resonans Festival, som med flere programindslag bringer kunst og videnskab sammen.

Fx kan besøgende til mini-konferencen ”Art is the cure” blive klogere på den rivende udvikling i brugen af kunst og kultur på sundhedsområdet. Flere studier viser nemlig, at kunst kan forbedre natur- og sundhedsvidenskabeligt arbejde.

Ambitionen med den nye festival er ikke kun at vise, at kunst kan skabe lige så stor værdi som videnskaben, men at kunst og videnskab tilsammen kan endnu mere.

”Kunst er ikke kun underholdning og kan bruges til mere end som et redskab til at formidle komplekse forhold. Der sker nemlig interessante ting, når kunsten bliver en del af det videnskabelige arbejde, og når kunsten og videnskaben ikke kan gøre det arbejde uden hinanden,” siger festivalleder Jan Samuelsen.

Også indslaget ”Celledelinger” forener kunst, performance og videnskab. Forestillingen sætter lyd og bevægelse på menneskers celler, fx kræftcellers delinger, og er støttet af Statens Kunstfond. Komponist Birgitte Løkke står bag og har i fem år i samarbejde med danske og franske celleforskere forsket i lyden af menneskets celler.

Kroppen er mere end et hylster
Festivalen har generelt kroppen som tema, men ”som mere end bare et hylster”, lyder det fra Jan Samuelsen. For ifølge festivallederen kan man fx ikke tale om angstproblemer blandt børn uden også at komme ind på præstationssamfundet.

Det er også tanken bag ”Cool Kids Pop Up Café”, der som en åben café dagen igennem stiller skarpt på angst blandt børn med foredrag, film, workshops, børnemindfulness og koncerter.

Festivalens ”Torsdagsbar” adresserer også præstationssamfundets bagside med samtalesalon og koncert med Julie Maria, der efter flere års fravær er tilbage på scenen med budskabet om at skrue ned for præstationsræset.

Resonans Festival har dermed ikke kun kunstneriske ambitioner, men vil også sætte gang i debatten og række ud i samfundet, siger Jan Samuelsen:

”Andre kunstfestivaler er ligeglade med samfundet. Det er vi ikke. Vi vil gerne bidrage til og kommentere på det samfund, vi er en del af. Jeg håber, at Resonans efter den 18. november har sat noget i gang i samfundet, som giver vibrationer tilbage til festivalen næste år.”

Læs mere på http://resonansfestival.dk.

Program
15.11.17-18.11.17: Resonans: Celledelinger
Tidspunkt: Kl. 20.00
Lokation: Performancesalen (1. sal)

16.11.17: Resonans: Art is the cure
Tidspunkt: Kl. 10.00-14.00
Lokation: Performancesalen og Resonans Caféen (1. sal)

16. 11.17: Resonans: Byudvikling, demokrati og kultur
Tidspunkt: Kl. 16.30-18.30
Lokation: Resonans Caféen (1. sal)

16.11.17: Resonans: Samtalesalon og intimkoncert med Julie Maria
Tidspunkt: Kl. 19.00-22.00
Lokation: Resonans Caféen (1. sal)

17.11.17: Radiobiograf i solopgang
Tidspunkt: Kl. 7.45-9.00
Lokation: Zen 2 (3. sal)

17.11.17: Fra digter til dramatiker
Tidspunkt: Kl. 19.00-20.00
Lokation: Resonans Caféen (1. sal)

17.11.17: Live radiodramatik med AKT1
Tidspunkt: Kl. 20.30
Lokation: Resonans Caféen  (1. sal)

18.11.17: Resonans: Cool Kids Pop Up Café
Tidspunkt: Kl. 10.00-18.00
Lokation: Resonans Caféen (1. sal)

Resonans er Kultur- og Bevægelseshuset KU.BE’s egen festival og er støttet af Statens Kunstfond, Beckett-Fonden, Frederiksberg Fonden og Frederiksberg Kommune.