Spændende foredrag med præst og forfatter Martin Herbst om Moon-bevægelsen, som han brød med i 1996.

Martin Herbst (præst, forfatter og foredragsholder) er en livlig debattør i radio og på TV, hvor han er kendt for sit store engagement, når det handler om at skabe refleksion, stof til eftertanke og ikke mindst debat.

Hans næsten 20-årige engagement i Moon-Bevægelsen, som han brød med i 1996, har givet man et enestående indblik i sekterismens væsen.

Hvorfor valgte jeg som ung gymnasieelev at ofre familie, venner, uddannelse og en lovende sportskarriere for at gå helhjertet ind i Moon-bevægelsen?
Hvorfor arbejdede jeg i døgndrift med pengeindsamling og hvervning af nye medlemmer, og hvorfor blev jeg ved i næsten 20 år?
Hvorfor blev jeg gift med en tilfældig udvalgt kvinde ved et bunkebryllup i Korea, og hvorfor bortadopterede vi vores førstefødte søn til et barnløst par i bevægelsen?
Hvorfor besluttede jeg til sidst at bryde med alt det, jeg havde levet og åndet for, og hvad har jeg lært af min tid i Moon-bevægelsen?
Hvordan får man en ny begyndelse, når alt det, man troede på, er styrtet i grus?
Hvordan kommer man videre uden bitterhed og uden at gøre sig selv til et offer?
Hvordan kan man fortsat være helhjertet, når man opdager, at man er blevet bedraget, og at bedraget mest af alt viste sig at være et selvbedrag?
Hvordan kan det være, at man efter alt dette ender som en lykkelig, livsglad og taknemmelig mand?
Foredraget skildrer både hvad det vil sige at være i en sekt, men forholder sig også til sekterisme, der er et stigende og akut samfundsproblem.

Type
Foredrag
Dato og Tidspunkt
16. oktober 2019Kl. 14:30
Sted
Biblioteket
Pris
Fri entré