Baseret på sin enorme historiske viden og sit overblik over den globale situation, giver Clement sine bud på, hvad der sker for USA og verden.
 

I løbet af få uger blev en række af de mest alment accepterede formodninger om amerikanske præsidentvalg blæst væk i vinden. Blot 100 dage før valgdagen har Kamela Harris vendt op og ned på opgøret mellem republikanere og demokrater. Men USA er fortsat historisk splittet – og Washington befinder sig i noget, der ligner en tilstand af permanent kaos.

Fra Clement Kjersgaard lyder budskabet: Enhver, der over årene har sagt at USAs tid er forbi, er indtil videre blevet modbevist! Men samtidig viser USAs udfordringer os noget om vores eget samfund, vi helst ikke vil forholde os til og giver os et på mange måder skræmmende glimt af fremtiden.

Hvad afgør, hvem der vinder valget? Hvilken betydning har det for resten af verden – og os i Danmark – hvis USA faktisk er i færd med at lægge rollen som supermagt på hylden?

Efter selve foredraget er der god tid til spørgsmål-og-svar.

KU.BEs populære spisested SPISE.STUEN har sammensat en lækker menu til FOF København og Nordsjællands gæster, som kan nyde en lækker tapasanretning inden arrangementet. Book bord og bestil maden her.

 

Om Clement Kjersgaard
Clement (f. 1975) var 11 år gammel, da han grundlagde en lokalradio, 17, da han tog til Hong Kong for blive student og 18, da han startede på universitetet i Oxford. Han har dækket USA indgående – bl.a. i en lang række tv-programmer, bøger, og artikler. I år er det 20 år siden, han debuterede som tv-vært på DR (hvor han pt. arbejder på bl.a. flagskibene Debatten og Deadline), efter i 2002 at have lanceret nyhedsmagasinet RÆSON (se bl.a. www.raeson.dk og www.kjersgaard.com)
 

Vil I spise i KU.BE før foredraget?
Der kan bestilles tapas, hvis I vil spise i KU.BE før arrangementet. Tapas koster 145 kr. og serveres kl. 17-18.45. Bestil via linket til højre.

Tapas-menuen
Anderillette + cornichoner
Serranoskinke + bagte tomater
Hvide bønner, portobello & persillepesto
Koldrøget laks rørt med friskost og krydderurter
Vesterhavsost & kompot
Ølandsbrød 

Tapas-menuen uden kød
Hvide bønner
Portobello & persille pesto
Koldrøget laks rørt med friskost og krydderurter
Vesterhavsost & kompot
Dagens to grønne serveringer
Ølandsbrød 

Type
Foredrag
Dato og Tidspunkt
Tirsdag 29. oktober 2024Kl. 19:00
Sted
Performance