Fotoudstilling: De nye Kvindekampe
Fotograf Shazia Khan har portrætteret ti stærke og kreative minoritetsetniske kvinder, hvor de fortæller om de kampe, de har skullet tage for at nå de mål, de drømte om.

Minoritetsetniske kvinder i Danmark har ofte nogle andre problemstillinger i forhold til krop, køn, seksualitet og ligestilling end etnisk danske kvinder. De vokser op med nogle store krav og forventninger, som kan svære at bryde ud af. De skal ofte bryde både sociale og kulturelle normer for at kunne leve det liv, de drømmer om. Der kan være mange kampe med familien for at komme ud af stereotype roller som mor, søster og kone, inden de overhovedet kan få lov til at mærke efter hvem de egentlig er.

De kæmper dagligt deres kampe både med familien, men også med samfundet, som allerede har puttet dem i kasser, som kan være svære at komme ud af.  

Fotograf Shazia Khan har portrætteret disse kvinder gennem billeder og interviews, hvor de fortæller om de kampe, de har skullet tage for at nå de mål som de drømte om. Det er kvinder, som er stærke og kreative. 

De fortæller om deres forhold til deres køn, seksualitet og krop, og hvordan de formår at være dem selv tro uden at miste kontakt til dem selv, som kvinde og bevare kontakten med deres familie og lokalmiljø. 

Khan håber, at andre, både kvinder og mænd, vil kunne spejle sig i de stærke portrætter. Især den yngre generation har brug for nogle rollemodeller, som tør stå frem og fortælle om, hvem de er. Mange forbinder kvindekampen og feminismen med rødstrømperne i 1970'erne. Feminismen og kvindekampen handler om meget mere - at ville bekæmpe ulighed uanset hvilken farve eller baggrund, man har.
 

Udstillingen kan ses fra 1. juli til 9. august i foyeren på 1. sal.
Projektet  er støttet af Kvindernes Bygningsfond, og udstillingen er støttet af Frederiksberg Kommune.

Et citat fra udstillingen:
"For mig er det at være feminin og kvinde at vise, at jeg er meget mere end en slags ting, der har en funktion. Jeg er klog og kan klare mig selv. Jeg går ud selv. "Jeg kan godt rejse alene og lave alt muligt, ligesom mænd kan."


Event for børn: Lav dit eget klistermærke
Som en del af udstillingen laver vi en event for børn den 16. juli. En workshop med fotograf Shazia Khan og Tryllehaven. Gå på opdagelse i vores udvalg af anderledes masker og kostumer og klæd dig ud præcis som du ønsker. Få taget et billede foran en fotobaggrund. Vi printer med det samme, så du kan få det med i hånden som klistermærke. Læs mere om eventen her.

Eventen er en del af fotoudstillingen 'De nye Kvindekampe' som kan opleves på 1. sal i KU.BE i hele skolesommerferien. Fotograf Shazia Khan portrætterer ti stærke og kreative minoritetsetniske kvinder, som fortæller om de kampe, de har skullet tage for at nå de mål, de drømte om.