Sådan er vi sammen hver for sig: Den umulige fest
Hvordan skaber man fællesskab i umulige situationer? Vi har talt med Silent Events, der bringer folk sammen på nye måder - også i coronakarantæne-tiden.

Den 15. marts skulle der have været Silent Family Disco i KU.BE, hvor børn, forældre og bedsteforældre skulle have danset sammen i Performance-salen, iført høretelefoner. Begivenheden blev desværre aflyst, da KU.BEs døre har været lukkede siden den 13. marts.

Den aflyste Silent Family Disco-begivenhed i KU.BE rykkes til en ny dato. Men mens vi venter, kan vi byde på tre herlige ting:

1) en coronakarantæne-Silent Disco-fest! - som I (kun) kan deltage i hjemmefra!
2) et indblik i, hvordan man fester sammen hver for sig fra et firma, der er eksperter i at skabe forbindelser mellem mennesker – på nye måder.
3) et kig ud i fremtiden

Den umulige fest
Det har sjældent været mere umuligt at holde fest end lige nu. Men den ene af Silent Events’ grundlæggere, direktør Simon Frederiksen, arrangerer lørdag aften (den 28. marts) en umulig fest, som I kan deltage I hjemme fra sofaen: The Impossible Party

Den 28. marts fra kl. 20 til 22 vil en boligblok et sted i København holde en (lydløs) fest fra deres lejligheder og balkoner. Alle de beboere i boligblokken, der sidder alene i deres lejligheder og gerne vil feste med, har fået et par høretelefoner (leveret direkte til døren under sikre forhold af Silent Events) og kan danse med til festmusikken, der leveres af to dj’s nede fra gaden. På den tredje kanal skabes en fælles spilleliste af alle beboerne. Kort sagt: Nabofest på en ny måde. Karantænefesten er en verdenspremiere, og I kan alle følge med i festen via facebooklinket.

At feste sammen hver for sig
”De folk, der ikke har prøvet at være til en silent disco-fest, tror ofte, at folk bliver mere distancerede fra hinanden, fordi alle har høretelefoner på og derfor danser rundt i deres egen boble. Men vi kan se, at det stik modsatte er tilfældet”, siger Marie Berg fra Silent Events.

”Det virker som om, at når folk får musikken direkte ind i ørerne, så skabes der sådan et trygt rum, hvor man er tættere på musikken og tør sænke barriererne lidt mere over for andre. Og fordi det ser sjovt ud, at alle har høretelefoner på, bliver det også til en skæg gimmick, man kan være fælles om. Hvis man er en vennegruppe, der har meget forskellig musiksmag, kan man også stadig feste sammen alle sammen – fordi alle kan vælge og lytte til deres egne favoritnumre. Vi ser også et kæmpe aldersspænd. Helt små børn kan også være med”, siger Marie Berg.

Et kig ud i fremtiden
Under Sommer på Frederiksberg rykker Silent Events ind i KU.BE og laver Silent Disco for børn om eftermiddagen den 30. juni, 7. juli, 28. juli og 4. august.

Den 20. maj er der Silent Disco fest i hele KU.BE.

Lørdag den 13. juni kl. 11-16: Silent Events foran Lindevangskirken og Flintholm Kirke.
Begivenheden starter kl. 11 foran den ene kirke og kører så hver halve time skiftevis foran kirkerne frem til kl. 16. Præsterne fortæller historier fra bibelen foran kirkerne, og børn og forældre kan komme forbi, tage høretelefoner på og lytte med.

Om Silent Events
Silent Events har tidligere afholdt Silent Discos under Roskilde Festivalen, til 48 timer-festivalen og til Distortion-festivalen. De afholder også Silent Yoga og Silent Cinema.