"Kulturhusene formår at tiltrække personer, der normalt ikke deltager i kulturelle fællesskaber"
Kronik fra fem borgmestre, inklusiv vores egen Michael Vindfeldt: "Staten bør vise mod til nytænkning og støtte fyrtårnene blandt kulturhuse – kulturcentrene."

"Kulturhusene formår at tiltrække personer, der normalt ikke deltager i kulturelle fællesskaber, og står således for kultur, demokratisk dannelse og sammenhængskraft."

Fem borgmestre, inklusiv vores egen borgmester Michael Vindfeldt her på Frederiksberg, har skrevet en kronik om, hvordan kulturhusene i Danmark er katalysatorer for erhvervsudvikling, turisme, socialt arbejde, beskæftigelsesindsatser, ungemiljøer og meget mere.

I kronikken foreslår de fem borgmestre og to rådmænd, at der skabes en ny statslig støttemodel for regionale kulturcentre.

Hvorfor? Fordi kulturhusene oftest arbejder på tværs af genrer og derfor ikke passer ind i de statslige støttepuljer målrettet de enkelte kunstarter (musik, billedkunst, teater osv.). Derfor må kulturhusene klare sig på en blanding af kommunal støtte og indtægter fra eksempelvis udleje af lokaler, cafedrift og indtægter fra arrangementer.

"Staten bør vise mod til nytænkning og støtte fyrtårnene blandt kulturhuse – kulturcentrene."

Læs kronikken her: https://lnkd.in/eWysBymM...

"Kulturhusene har vist, at de er i stand til at appellere bredt, også til folk, der normalt ikke bruger kulturtilbud. Blandt andet kan de skabe fællesskaber, der kan være en modvægt til digitale platforme og kan bekæmpe børns og unges mistrivsel og ensomhed".