KU.BE skal sikre kultur til udsatte unge - for 2,65 mio. kr.
KU.BE modtager 2,65 mio. kr. fra Velux Fonden til projektet ”På kanten af kulturen”, der skal klæde danske kulturhuse på til at rumme udsatte unge.

Vinteren over har der været mange historier i medierne om biblioteker og kulturhuse, der har haft problemer med grupper af unge landet over, som har skabt så meget uro og larm i kulturhusenes lokaler, at den eneste løsning har været at lukke de unge fuldstændigt ude fra lokalerne – eller indskrænke kulturhusenes egne åbningstider.

Hvordan omdanner vi den slags dårlig energi til god, sprudlende overskudsenergi?

Det skal et nyt projekt med base her i KU.BE være med til at vise. Projektet hedder ”På kanten af kulturen”, og med en bevilling på 2,65 millioner kroner fra Velux Fonden vil vi over de næste tre år udvikle metoder til at inkludere de udsatte unge i konstruktive fællesskaber og introducere dem til kultur- og fritidslivet med et mere aktivt og socialt liv til følge.

Idræt og bevægelse vil være de bærende elementer i projektet, som vi udvikler i nært samarbejde med Idrætsprojektet og KAB.

Blandt de synlige aktiviteter vil være åbne træningsaktiviteter i og omkring KU.BE – samt i nogle af de udsatte boligområder, som grænser op til KU.BE. Her kan de unge deltage gratis.

Projektets forløb vil blive fulgt tæt af syv udvalgte kulturhuse rundt omkring i landet, og erfaringerne vi gør os vil munde ud i konkrete pædagogiske og kommunikative værktøjer til at inddrage udsatte unge i kulturhusene rundt om i Danmark.

”Der er tale om en gruppe meget sårbare unge, med risiko for at blive marginaliseret af samfundet. Kulturhusene ar både gode kræfter og viljen til at gribe de unge, men der mangler simpelthen konkrete redskaber til at lykkes med det. Derfor er det et meget vigtigt projekt, som KU.BE med Velux Fondens bevilling nu kan sætte sig i spidsen for”, siger borgmester Jørgen Glenthøj (C), som er glad for, at KU.BE er drivkraft for projektet.

Vi glæder os til at komme i gang!

Pressemeddelelen kan læses her: https://www.frederiksberg.dk/nyheder/265-millioner-skal-sikre-kultur-til...