"KU.BE er et meget lyst og energifyldt sted"
Mit KU.BE: Nikoline, 17 år. Har startet sit eget smidighedstræningshold op, som hun underviser hveranden tirsdag i Puls-salen.

Hvad laver du normalt i KU.BE?
"Jeg underviser i smidighedstræning en gang hver anden uge. Alle, som er over 13 år, kan komme og træne deres fleksibilitet, uanset niveau."

Hvordan fik du den idé?
"Jeg fik ideen til at starte et hold op, fordi jeg selv træner fleksibilitet, og det har haft en virkelig positiv indflydelse på mig. F.eks. har det hjulpet mig rigtig meget med at lære at slappe af. Og det ville jeg gerne dele med andre. Der er mange gymnasieelever og unge i den alder, som er stressede, så det der med lige at tage en time og mærke sin krop og hvad man egentlig kan med den kan være en rigtig god måde at afstresse på."

"Jeg begyndte selv at træne fleksibilitet, fordi jeg danser poledance, og der er smidighed en stor fordel. Så jeg begyndte at optræne min smidighed i stedet for kun at fokusere på dansen. Og dér fandt jeg ud af, hvor rart det var, og hvor meget min krop egentlig kan."

Din bedste oplevelse i KU.BE?
"Det var første gang, jeg underviste smidighedsholdet. Jeg tænkte selvfølgelig over, hvordan det mon kom til at gå, og hvad mon de allesammen kommer til at synes. Så jeg fik fra at være meganervøs til pludselig at være i gang, og folk gav den gas og tog det seriøst."

"Indtil videre har jeg afholdt fem-seks hold. Det er megafedt. Både fordi det er belønnende for mig selv at få bekræftet, at jeg kan stille mig op foran en masse mennesker og undervise. Det er også helt vildt fedt at se folk smile og komme op bagefter og sige, hvor fedt det var, og at de allerede kan mærke fremskridt. Og så er det fedt for mig at se hvor mange, der kommer tilbage igen og igen på holdene."

Din sjoveste oplevelse i KU.BE?
"Det var at få 15 fodbolddrenge ind til en smidighedstræningstime. Jeg havde inviteret en masse jeg kendte, og deriblandt var der nogle drenge fra min folkeskole, som kom med. De syntes, det var så fedt, at de bagefter spurgte, om de måtte tage hele deres fodboldhold med. Så to uger efter lavede jeg et ekstra hold, hvor der så kom 15 fodbolddrenge, der tog det megaseriøst."

Hvornår var du i KU.BE første gang?
"Det var, da jeg var til møde for at snakke om at starte mit hold op. Jeg opdagede KU.BE, fordi en fra min klasse havde afholdt et dancebattle i huset, og så havde der også været noget intro-arrangement til den nye 1.g-klasse. Derfor hørte jeg, at KU.BE var det her sted, der var megahype, når unge tager noget initiativ og støtter op om ens ideer."

Beskriv KU.BE for nogen, der ikke kender stedet.
"KU.BE er et meget lyst og energifyldt sted. Der er masser af liv, når man kommer ind. Og så er der bred diversitet, fra helt små børn til unge og ældre. Bare masser af liv og energi."

Nikoline er 17 år (snart 18), bor i Vanløse og går på Falkonergårdens Gymnasium. Hun underviser i fleksibilitet hver anden tirsdag kl. 19 i PULS.