Hør om, hvordan kryptering sikrer, at vi kan kommunikere fortroligt og færdes sikkert på internettet – fx når du bruger din netbank. Og hør om, hvad udviklingen af blockchain giver os af muligheder i fremtiden – fx ved indgåelse og håndhævelse af kontrakter.
Vi har på kort tid flyttet store dele af vores liv ud på internettet – både privat, arbejds- og forretningsmæssigt. Mange systemer ville bryde sammen, hvis alle havde adgang til alt på nettet. Det ville fx betyde, at ingen brugernavne og passwords var sikre, og der ville ikke være nogen garanti for at det du sender når frem uden at være manipuleret. Den eneste teknologi der kan løse det problem er kryptografi. Hør fx om hvad der egentlig foregår – herunder matematikken bag – når din browser laver en sikker forbindelse til en webside, og hvad du selv skal være opmærksom på i den forbindelse.
Selvom meget i de senere år er digitaliseret i vores danske samfund, er vi ikke nær så digitale som mange tror. Der er meget store, fundamentale dele, som endnu ikke er digitaliseret, men som har potentiale til at blive det og som vil have økonomiske, tidsmæssige og praktiske fordele – og fx mindske antallet af tvister, retssager, brug af advokater mv. Hør om hvilke perspektiver der her er i teknologien ’blockchain’.
Foredraget afholdes af datalogerne Ivan B. Damgård og Jesper B. Nielsen.
Vil I spise før foredraget?
Der kan bestilles tapas, hvis I vil spise i KU.BE før arrangementet. Tapas koster 145 kr. Bestil via linket til højre.
Tapas-menuen
Anderillette + cornichoner
Serranoskinke + bagte tomater
Hvide bønner, portobello & persillepesto
Koldrøget laks rørt med friskost og krydderurter
Vesterhavsost & kompot
Ølandsbrød
Program for efteråret 2023
I det kommende semester kan du opleve nedenstående seks foredrag på mere end 300 lokationer i Danmark, Færøerne og Sydslesvig.
19. sept: 'Saving our insects' by biologist Dave Goulson and journalist Kjeld Hansen
26. sept: 'Kan fortidens DNA hjælpe os i fremtiden?' ved DNA-forsker Eske Willerslev
24. okt: 'Hvordan fungerer hjernen?' ved professor og overlæge Leif Østergaard
7. nov: 'Antistof og antiverden' ved fysiker Jeffrey S. Hangst
14. nov: 'Uden kryptering, ingen internet' ved datalogerne Ivan B. Damgård og Jesper B. Nielsen
21. nov: 'Celler deler os' ved molekylærbiolog Lotte Bjergbæk.