Kom til foredrag om superstjernen Prince

Princes musik overskred grænser mellem genrer, køn og alder. Han var en eminent guitarist og producer, og han skrev sange, som millioner stadig synger med på. ’When Doves Cry’, ’Kiss’ og ’The Most Beautiful Girl’ gjorde ham til superstjerne, men han holdt sig væk fra rampelyset og omgav sig helst med få nære venner og musikere i Paisley Park-komplekset i Minneapolis.

Måske derfor føltes chokket så stort, da han døde blot 57 år gammel i april 2016. Ingen havde set det komme, og det var et tab, der kunne mærkes på fans og andre musikere verden rundt.

Foredraget ’Prince – gigant og gåde’ placerer stjernen som en musikhistoriens giganter. Vi søger rødderne til hans personlige fortolkning af funk, soul, jazz og rock og følger en kreativ udvikling, der særligt i 1980’erne gjorde ham som en af alle tiders største stjerner.

Der bliver afstikkere til film, sangskrivning, teknologi og hans forhold til religion og kvinder. Prince omgav sig gerne med stærke kvindelige musikere, blandt andre danske Ida Nielsen.

Vi dykker også ned i hans musikalske skatkiste og udforsker hjørner, man ikke hører så tit. Det gælder f.eks. hans jazzede ting. Han elskede Joni Mitchell og kunne både skrive hits og jamme med jazzlegenden Miles Davis. Han var nysgerrig, det gav hans musik krydderi.

Desuden ser vi på arven efter Prince, som både er konkret og emotionel. Musikken lever videre, og der udkommer efter hans død stadig Prince-plader, som slippes fri fra hans berømte lager, The Vault.

Niels ’Fez’ Pedersen er journalist og radiovært. Han står bag musikhistoriske radio- og podcastserier på DR, bl.a. ’Den Store Poptur’, ’Protest på P6 Beat’ og ’P6 Beat City’. Han skriver desuden om kultur, musik og mode for bl.a. Børsen og Politiken.

Foredragsholder: Niels Fez Pedersen

Type
Foredrag
Dato og Tidspunkt
25. februar 2020Kl. 19:00
Pris
90