Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: field_type i preprocess__node__event() (linje 82 af /b14pool/sites/kube/prod/web/sites/all/themes/b14theme/template.node.php).
Konference om idrætspolitik, idrætsforskningens anvendelighed og breddeidrætsudvalgets anbefalinger.

Se alle pointerne fra dagen i Tiny Tales' flotte simultan-tegning (tryk på pdf'en til højre) -->

Hvordan gik det med udfordringen om at motivere børn, unge og udsatte grupper i Danmark til at dyrke mere idræt og motion? Kan vi stadig bruge breddeidrætsudvalgets rapport og dens 42 forslag fra 2009 til noget? Hvordan gør vi det aktuelle forskningsprojekt 'Danmark i bevægelse' anvendeligt i praksis?

Det er nogle af de emner, vi dykker ned i og debatterer i KU.BE. Bemærk, at vi livestreamer eventen (her). 

Forum for Idræt, Historie & Samfund inviterer i samarbejde med KU.BE til et inspirerende eftermiddagsarrangement den 17. august fra kl. 14.00-17.30 - om Idrætsforskningens betydning og sammenhæng med praksis samt om Breddeidrætsudvalgets arbejde og anbefalinger. Breddeidrætsudvalgets arbejde fejrer nu tiårsjubilæum (2009-2019) - hvordan gik det?

Arrangementet er gratis, men der er et no show-fee på 500 kr. Som en god og social afrunding er der i forlængelse af arrangementet mulighed for spisning, hvilket vi håber mange vil deltage i. Betalingen for spisningen sker sammen med tilmeldingen. Der er stadig enkelte pladser tilbage til spisning.

Arrangementet vil efter en kort velkomst byde på to spændende sessioner på cirka halvanden time hver.

Eventen livestreames via vores Facebook: https://www.facebook.com/KUBE.Frederiksberg/videos/3795662850535231

14.00: Velkomst ved Borgmester Simon Aggesen, Christian Rottbøll, leder af KU.BE, og Peter Jul Lange, formand for Forum for Idræt, Historie & Samfund.

14.15: Session 1 - Idrætsforskningens betydning og sammenhæng med praksis
Det aktuelle forskningsprojekt ’Danmark i Bevægelse’ fra Syddansk Universitet har til formål at skabe ny viden om og indsigt i voksnes bevægelsesvaner og deres motivation for at bevæge sig: https://www.sdu.dk/da/forskning/danmark_i_bevaegelse

En sådan viden er grundlaget for at kunne udvikle politikker og designe målrettede initiativer, som tager sigte på at øge danskernes fysiske aktivitetsniveau og idrætsdeltagelse. Men hvordan bliver en sådan undersøgelse gjort anvendelig? Forskning og praksis er præget af forskellige logikker og interesser. ’Forskerne’ tænker nogle gange mere på, hvad der kan føre til videnskabelige artikler, end på hvad der kan bruges. Og ’praktikerne’ er ofte mere optaget af at gøre det, som tilgodeser egne interesser, end at bruge ny viden. Skal intentionen med forskningsprojektet blive en succes, kræver det, at de forskellige parter arbejder sammen og ikke mod hinanden.

Mød:

Anders Munch Skovgren, kultur- & fritidschef, Frederikssund Kommune

Bjarne Ibsen, professor, Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, SDU

Charlotte Bach Thomassen, formand DGI

Laila Ottesen, lektor og sektionsleder ved Institut for Idræt og Ernæring, KU

Hans Natorp, formand, DIF

Moderator:
Søren Riiskjær, idrætspolitisk blogger og radiovært


15.30: Pause.


15.45: Session 2 - Breddeidrætsudvalgets arbejde og anbefalinger – et tiårsjubilæum 2009-2019. Hvordan gik det?
I 2007 igangsatte Kulturministeriet et breddeidrætsudvalg, der på baggrund af et større udredningsarbejde skulle komme med en række forslag til, hvordan breddeidrætten kunne styrkes i Danmark. I 2009 landede den digre rapport og 42 ”konklusioner og forslag”, som var adresseret til ministerier, kommuner, organisationer og private aktører.

Udvalget prioriterede tre overordnede udfordringer for breddeidrætten: For det første at fastholde og øge befolkningens høje deltagelse i idræt og motion. For det andet specifikt at motivere børn og unge, herunder især teenagere til at dyrke mere idræt og motion. Og for det tredje at få socialt udsatte og idrætssvage grupper til i øget omfang at dyrke idræt og motion.

Sidste år fejrede rapporten og de 42 forslag et 10-års jubilæum. Eller fejrede? For hvordan gik det egentligt med forslagene? Blev de indløst? Løb tiden fra dem? Eller ligger der stadig guld gemt og glemt i dem? Mød en række aktører, der var med i arbejdet, og andre, der stadig arbejder med implementeringen - og deltag i debatten.

Mød:

Alma Larsen, direktør for børn, kultur & arbejdsmarked, Guldborgsund Kommune

Bo Vestergård Madsen, leder, Gerlev Center for Leg & Bevægelse

Charlotte Bach Thomassen, formand DGI,

Henrik Brandt, selvstændig konsulent og indehaver, Idkon.dk

Marie Traasdahl Staal, udviklingschef, GAME

Søren Willeberg, direktør for kommunikation og marketing, Dansk Firmaidrætsforbund

Oliver Vanges, udviklingskonsulent, Lokale og Anlægsfonden

Hans Natorp, formand, DIF

Troels Rasmussen, direktør, Idan

Moderator:

Søren Riiskjær, idrætspolitisk blogger og radiovært

18.00: Spisning (tilkøbes ved tilmelding)

2 skønne serveringer i vores restaurant The Social. Pris: 150,-/person

Menuen er tæt forbundet til sæsonen og vi laver mad fra bunden med de bedste råvarer.

Mulighed for tilkøb af sødt og kaffe på aftenen. 

Ud over Forum for Idræt, Historie & Samfund og KU.BE er eftermiddagsarrangementet arrangeret og tilrettelagt af VESTERGÅRD KULTUR samt Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, SDU. 

Arrangementet er gjort muligt gennem en filantropisk bevilling fra Realdania.

 

Dato og Tidspunkt
Tirsdag 17. august 2021Kl. 14:00 til 17:30
Sted
Performancesalen
Pris
Fri entré med tilmelding / spisebillet 150,- (ex gebyr)