Se filmen The Perfect Meal og hør Marie Hertz og Claus Meyer tale om mad, Middelhavsdiæt og vores helbred.

Marie Hertz og Claus Meyer i samtale
Efter visningen af "The Perfect Meal - The Secrets of the Mediterranean Diet" inviterer vi til en samtale mellem kok og kogebogsforfatter Claus Meyer og kok, formidler og kulinarisk chef på Suhrs Højskole Marie Hertz. Vi skal dykke ned i grøntsager, bælgfrugter og linser - og udforske madens rolle som medicin. Hvad skal vi spise, hvis vi både skal behandle vores krop og klima godt? Sammen med Meyer og Hertz bliver vi klogere på madens fantastiske påvirkning af vores kroppe, vores helbred og vores hjerner - og finde ud af, hvad det danske svar på den gode middelhavskost er. Samtalen præsenteres i samarbejde med Madland.

Filmen
"The Perfect Meal" er en madglad og videnskabelig hyldest til Middelhavsdiæten og ikke mindst det flydende guld: Olivenolien. Man er, hvad man spiser. Og i middelhavslande som Grækenland har menuen for det meste bestået af årstidens grøntsager, korn, frugter, lidt rødt kød og selvfølgelig olivenolie - masser af det! Fattigmandskosten viste sig at være så sund, at mænd på Kreta i 1960’erne havde helt op til 90% lavere risiko for hjertetilfælde end deres amerikanske jævnaldrende. Men sådan er det ikke længere. Den billige amerikanske junkfood har erstattet grøntsagerne, og livsstilssygdommene er fulgt med. Med velvalgte case-studier følger "The Perfect Meal" videnskabsfolk, kokke og diætister over hele Europa, som har forsket i den oprindelige middelhavsdiæt og blandt andet kan bevise, at olivenolie nærmest er flydende guld. Overbevises du ikke af videnskaben, er filmens overbevisende trumfkort den smittende madglæde, som bobler ud af de smukt komponerede billeder af friske grøntsager, frodige oliventræsmarker og gastronomiske tryllerier.

In English
"The Perfect Meal" is a food-loving and scientific tribute to the Mediterranean diet and, not least, the liquid gold: olive oil. You are what you eat. And in Mediterranean countries like Greece the menu has mostly consisted of seasonal vegetables, grains, fruits, a little red meat and, of course, olive oil - lots of it! The poor man's diet proved to be so healthy that in the 1960s, men in Crete had up to 90% lower risk of heart attack than their American peers. But that is no longer the case. Cheap American junk food has replaced vegetables and lifestyle diseases have followed suit. With well-chosen case studies, "The Perfect Meal" follows scientists, chefs and dieticians across Europe who have researched the original Mediterranean diet and can prove, among other things, that olive oil is practically liquid gold. If you are not convinced by the science, the film's trump card is the infectious joy of food that bubbles out of the beautifully composed images of fresh vegetables, lush olive tree fields and gastronomic magic.

 

Type
Film
Foredrag
Dato og Tidspunkt
Mandag 18. marts 2024Kl. 17:00 til 19:30
Sted
Performance
Pris
110 kr.