Koncert og foredrag med Michala Petri.

Michala Petri spillede sin første koncert som solist med orkester i 1968 - blot 10 år gammel. Det var i Tivolis Koncertsal med Sjællands Symfoniorkester - og det er nu 51 år siden. Siden er det blevet til 5.000 koncerter rundt i verden, fra de mindste kirker og forsamlingshuse, til de største koncerthuse og festivaler rundt i verden. Michala har samarbejdet med nogle af sin tids førende internationale dirigenter, orkestre og musikere, og indspillet 70 cd’er.

Hendes hyppige TV-optrædener op igennem 70´erne, 80´erne og 90´erne gjorde hende landskendt - og ikke mindst hendes ikoniske optræden til Victor Borges 80-års fødselsdag befæstede hendes særlige folkelige status.

Michala Petris hyppige optrædener rundt om i de små danske kirker trækker fulde huse, og hendes repertoire spænder fra den tidlige renæssance- og barokmusik over den klassiske og romantiske musik til populærmusik og arrangementer af danske sange plus nykomponeret musik skrevet særligt til hende.

Michala Petri har gennem årene modtaget et væld af priser og anerkendelser, bl.a. Sonnings Musik Pris i 2000, Den Europæiske Solistpris ”Pro Europa” 2005, tre amerikanske Grammy-nomineringer og fem tyske ECHO Awards. I 2012 blev hun udnævnt til adjungeret professor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og i 2011 til Ridder af Dannebrog af 1. Grad. I 2019 er hun Årets P2-kunstner på Danmarks Radio.

Ved koncerten i Blokfløjtefestivalen spiller Michala Petri sammen med sin faste duomakker gennem 27 år, guitaristen Lars Hannibal, i et program, der spænder fra barok, over klassisk og romantisk musik til vor tids musik. Undervejs og efter koncerten fortæller Michala Petri om sit lange liv i musikkens tjeneste - og der vil blive mulighed for at stille spørgsmål.

Foredraget er en del af Blokfløjtefestivalen arrangeret af Patricia Roa Johansen og Christina Lauridsen.  Inspireret af festivaler i udlandet vil de skabe den første blokfløjtefestival i Danmark og give blokfløjtemiljøet et friskt pust. Se hele festivalens program på www.blokfloejtefestival.dk

 

Type
Festival
Koncert
Dato og Tidspunkt
5. oktober 2019Kl. 13:00