Stor rift om tider i Metronomen - og andet nyt fra huset
KU.BE har det administrative ansvar for Metronomen på Godhåbsvej - Frederiksbergs gør-det-selv-musikhus. Her er nyt fra huset:

Stor rift om plads og tider i Metronomen
Der er stor rift om tider i Metronomen, som har koncerter hver dag - og nogle gange op til tre koncerter pr. dag i weekenden. Det er derfor tydeligt at se, at der er et behov for et hus som Metronomen, og det er skønt at mærke, hvordan brugerne værner om huset og er taknemmelige for tilbuddet, som rummer alle genrer – alt fra klassisk, jazz, cabaret og operette til mere moderne rytmisk musik. Vi er stadig rimeligt små på facebook med 1400 følgere, men har det seneste år haft 17.000 facebookbesøg (en stigning på 83,7%) og med en rækkevidde på 92.700 brugere (en stigning på 84,8%). 
 

Åben Scene – samarbejde med KU.BE
Med afsæt i Metronomens gør-det-selv-DNA, er der opsat en lille scene i KU.BE, hvor at musikere kan booke scenen torsdag, fredag og lørdag og afholde koncerter på egen hånd. Nyheden om scenen er spredt ud gennem netværket til Metronomens brugere, og der er med stor succes afholdt 17 koncerter på ca. 3 måneder.


Metronomens samarbejder: Fra Farmers Market til FRBDage
Foruden alle musikerne samarbejder Metronomen med Farmers Market (grøntsagsmarked i Aksel Møllers Have), koret Storbyen Synger (udendørskoncerter ved Metroen) og FRBdage - og arbejder pt. desuden på et samarbejde med Johanne Lykke om et kunstprojekt med blomstermotiver på glasfacaden ud mod Godthåbsvej. Ligeledes har Metronomen fået lov til fortsat at låne tolv malerier af kunstneren Anders Ulstrup, som er farverige motiver af jazzmusikere, der hænger rundt omkring i huset.


Internationale besøg
Metronomen oplever, at flere internationale musikere besøger huset – senest med besøg fra Indien, Sverige og England. Det understreger husets alsidighed, der rummer forskellige kulturelle sprog og genrer.


Copenhagen Jazz Festival er tilbage i Metronomen
Metronomen deltager igen i år i dette års Copenhagen Jazz Festival den 5. til 14. juli. De første tre dage vil der være udendørs koncerter i Aksel Møllers Have, som afvikles af Metronomen i samarbejde med bands fra MGK, RMC og START. START udlåner i øvrigt også musikgear til Metronomen.

Derudover vil der alle dage også være koncerter indenfor i Metronomen, hvor musikerne på egen hånd afholder koncerter, og hvor Metronomen sørger for, at de forskellige bands bliver en del af det officielle Copenhagen Jazz Festival program.

Vi regner med at have omkring 25 koncerter med i festivalen, og som altid er der stor rift om pladserne.