Afro møder electronica møder jazz møder dig.

I efteråret 2018 følger Kalaha op på deres DMA-vindende album Masala med en helt ny udgivelse. Med inspiration i lige dele vest-afrikansk funk, techno-rave og jazz-improvisation er Kalahas musik et konstant foranderligt mix af skæve indfald, løssluppen energi og præcision. Om gruppens genreoverskridende cocktail af personligt lyd-design og virtuose instrumentale indslag skrev DMA-juryen: ”De formår, med deres uhøjtidelige tilgang til musikken og idérige lydlandskaber, at pege den danske jazz i en spændende retning og viser ligeledes, hvordan globaliseringen har bidt sig fornøjeligt fast på den danske musikscene.”

Foruden at vinde en DMA for årets særudgivelse i 2017, har Kalaha været i rotation på radioplaylister over hele verden, bl.a. hos den anerkendte engelske DJ og BBC vært Gilles Peterson. Sidstnævnte sagde om udgivelsen “Masala”: “Brilliant album! Very tropical again! You can hear that African lo-fi influence on the whole album”.

Gennem en lang række koncerter i Danmark og udland har bandet til stadighed formået at forny deres liveudtryk. Senest med et spektakulært lys-design af Obscura Vertigo. Sammensmeltningen af lyd og lys understreger, at Kalaha først og fremmest er et band, der skal opleves live.

Siden bandets første optræden på Strøm Festival 2013 har de elektroniske producere Rumpistol og Spejderrobot samt guitaristen Niclas Knudsen (Ibrahim Electric) og den allestedsnærværende trommeslager Emil de Waal, stået som garanter for en smittende live-magi, foreviget på debut-albummet ”Hahaha”, som Soundvenue dekorerede med 5 stjerner med begrundelsen: “Selv uden forhistorien beviser albummet, at ellers forskelligartede genrer kan finde hinanden på smukkeste vis.”

Foto: Flemming Bo Jensen

Type
Koncert
Dato og Tidspunkt
1. februar 2019Kl. 21:00
Pris
120 kr