Dit dødsnødvendige morgenritual. Kultur, tro og sygdom ved professor og læge ved Indvandrermedicinsk Klinik, Morten Sodemann.

Death Talks zoomer ind på dødsprocessen med en række temaer, der fra hver deres vinkel tager favntag med den sidste tid.

Tre morgener i træk kaster vi lys over det sidste stadie af livet - og hvordan den tid opleves af såvel den døende som menneskene omkring. Denne torsdag ledsages morgenkaffen af en tankevækkende talk om dødsritualer.

Dagens tema: Kultur, tro og sygdom
Står det danske sundhedssystem famlende overfor patienter som har rødder i en fremmed kultur? Er sundhedsvæsenet i det hele taget forberedt på mennesker i krise – mennesker med sygdom, der truer med at ændre deres identitet, handlemuligheder og verdenssyn?

Professor og læge ved Indvandrermedicinsk Klinik Morten Sodemann fortæller om etniske minoritetspatienters erfaringer med det danske sygehusvæsen og udpeger, hvor der er brug for at tage hensyn til tro, etnicitet og kultur under svær sygdom.

Flygtninge og indvandrere viser os at selv stærke mennesker kan blive sårbare, hvis rammer og vilkår er uvante – og sundhedsvæsenet bidrager til sårbarheden uden at vi opdager det. Sårbarhed er noget vi giver til hinanden.

Bliv klogere på uligheden i behandlingen på sygehuse, og hvor der skal sættes ind, så patienter og pårørende bliver sat i centrum. Se også www.ouh.dk/saarbar

Arrangementet er gratis. Kaffe, te og morgenmad kan købes i cafeen.

Vært: Hanne Bess Boelsbjerg
Tidspunkt: 8.00-8.45
Dørene åbner kl. 7.45

Fotoet er af Klaus Bo, som taler til Death Talks #2 - om dødsritualer (torsdag den 15. november kl. 08-08.45).

Type
Foredrag
Morgencafé
Dato og Tidspunkt
14. november 2018Kl. 08:00
Sted
Cafeen
Pris
Fri entré