En danseperformance, hvor en menneskekrop og en kunstigt intelligent maskine smelter sammen på scenen.

Corpus Nil er en performance for en menneskekrop og en kunstigt intelligent maskine.

En nøgen krop, som er halvt menneske, halvt maskine, ligger på scenen. Det er en uformelig blanding af hud, muskler, hardware og software. Biofysiske sensorer, som er sat fast på performerens kropsdele, opfanger kroppens elektriske strømninger og lyde og sender dem ind i maskinen. Her sørger sofistikerede algoritmer for at omdanne samtlige af kroppens bevægelser til et synæstetisk spil af lyd og lys, orkestreret af maskinen. De biologiske signaler fra kroppen har indflydelse på maskinens valg, men kroppen kan ikke styre, hvad maskinen foretager sig med signalerne. De er sammenkoblede, men alligevel autonome.

I dette ustabile feedback-loop forurener kroppen og maskinen hinanden - og udvikler sig langsomt til et nyt, mærkeligt og hypnotiserende væsen gennem lyd, lys og optiske illusioner. Er det stadig et menneske? Er det noget helt andet?

"Det er vigtigt at lade det være op til publikum selv, hvad det er, de ser på scenen", siger Marco Donnarumma selv.

Kom og se med.

Forestillingen er en af Marco Donnarummas fire performances under Resonans. Donnarumma er en prisbelønnet, italiensk kunstner og forsker, som ofte arbejder med kunstig intelligens, bioteknologi og robotter i sine værker og har turneret med dem i mere end 60 lande verden over. Hans optræden på Resonans er den første i Danmark.
 

Medvirkende: Marco Donnarumma
Koreograf: Marco Donnarumma
Idé: Marco Donnarumma
Koncept: Marco Donnarumma
Producent: ResonansArrangør: Resonans
Type
Forestilling
Performance
Dato og Tidspunkt
17. november 2018Kl. 20:00
Sted
Performancesalen
Pris
135 kr. (80 kr. for studerende og unge under 25)