Hvordan lyder en celledeling? Og hvordan lyder kræftceller?

Celledelinger er et storslået og nytænkende kunst-, performance- og videnskabsprojekt, som kulminerer på Resonans.

I 5 år har komponist og lyddesigner Birgit Løkke forsket i lyden af menneskets celler. I tæt samarbejde med det franske kræftforskningsinstitut, Institut Pasteur, og den danske forsker, Christian Munchard, har Birgit Løkke undersøgt og kortlagt alle afkroge af vores eksisterende viden om celler.

”Celledelinger” er en danseperformance og koncert. Værket opføres i KU.BE’s cirkelformede sal af 3 musikere og 3 performere. Musikken er skabt på baggrund af optagelser af en “cellesuppe” opsat i et  laboratorium og herefter bearbejdet af Birgit Løkke. Koreografien er udviklet af Tina Tapgaard og hendes performancegruppe, Recoil.    

Med "Celledelinger" oplever publikum med sanserne de usynlige og uhørlige cellers liv. Værket er en poetisk gengivelse af cellernes mangfoldige liv og bygges op af en række små fortællinger, der bruger cellernes funktioner og udvikling som inspiration: Celler, der isolerer sig fra andre, når de bliver syge. Celler, der “danser”, inden de knytter sig til andre celler. Og cellernes konstante deling, død og udskiftning.

Oplev også

Laboratoriet

16. - 18. nov. kl. 10.00 – 18.00, 3. sal

Få et indblik i Birgit Løkkes musiker- og forskerliv, når foyeren omdannes til en miniudgave af hendes værksted. Tag på besøg i kunstnerens arbejdsværelse og få et kig på de remedier, der har skabt Celledelinger-projektet - som fx isoleringsrør, stativer, planter, mikroskoper og slagtøjsinstrumenter.

Workshop for udskolingsbørn

16. nov. kl. 9.00 - 12.00 og 17. nov. kl. 9.00 - 12.00, 3. sal

Workshoppen blander kunst, design, musik og naturvidenskab. Med workshoppen får eleverne en sanselig og bredere forståelse for det, de kan registrere med øjet. På workshoppen skal eleverne:

  • observere celler gennem mikroskoper
  • bygge modeller
  • komponere lyd ud fra cellens principper
  • optage og afspille lydspor
  • Sanse cellerne

 

Type
Festival
Performance
Målgruppe
Voksne
Dato og Tidspunkt
15. november 2017Kl. 20:00
16. november 2017Kl. 20:00
17. november 2017Kl. 20:00
18. november 2017Kl. 20:00
Sted
Zenområdet (3. sal)
Pris
40-125 kr.