Kom og lav påskeæg med plantefarver, blomsterslik og hyg dig med at samle, male og spille

Børn har behov for og ret til at vokse op i grønne miljøer, som giver dem et indblik i en bæredygtig fremtid. Naturen indbyder til fremragende læringsmuligheder med en sjov og legende tilgang, og det er netop derfor, vi laver grønne workshops. Vores workshops giver en hands–on oplevelse og ture udenfor i KU.BEs have. Alle planter og naturlige materialer bliver indsamlet med respekt og uden at skade de grønne områder. Vi mener, at en bedre forståelse for naturen vil bidrage til, at de nye generationer vil passe på miljøet og have lyst til at bruge mere tid i naturen. Vi laver både workshops indenfor og på KU.BEs udendørs arealer, tre timer hver dag og med tre forskellige aktiviteter. På den måde kan børnene være med til en enkelt workshop eller alle tre.


Onsdag d. 17 april: 
Påskeæg med plantefarver
Blomsterslik
Saml, mal, spil

Plantefarver
Vi laver farver af grøntsager. Vi lave smukke farver med blandt andet den dybe røde farve fra rødbederne, den kønne grønne fra spinaten og den lilla/blå fra rødkålen. Det er selvfølgelig muligt at smage på alle ingredienserne for de modige. Til påske farver vi æg med naturlige farver og dekorerer dem med aftryk af blade og blomster. Ellers laver vi naturlig modellervoks eller flotte malerier med naturlige farver. Børnene kan selvfølgelig tage modellervoksen med hjem og lege videre.

Blomsterslik! - så kønne, og så smager de himmelsk!
Workshopdelen vil gå ud på at dyppe mynteblade og mælkebøtter i chokolade. De resterende blomster skal laves med æggehvide og puddersukker. Vi ender op med en farvesymfoni af kronblade med stor variation i smag. En simpel teknik - og man kan tage lækkerierne med hjem og dele ud af de smukke godter.

Saml, mal og spil
Vi bruger flotte sten til at lave dekorative kryds-og-bolle eller dam-brætspil i pangfarver. Mulighederne er utallige. Vi slutter workshoppen af med en hyggeturnering med vores hjemmelavede spil.

Type
Workshop
Målgruppe
Børn
Dato og Tidspunkt
17. april 2019Kl. 10:00 til 13:00
Sted
KU.BE
Pris
Fri entré