Smag på en mel-orm, lav modellervoks med plantefarver og grønne lykønskningskort, som kan vokse.

Børn har behov for og ret til at vokse op i grønne miljøer, som giver dem et indblik i en bæredygtig fremtid. Naturen indbyder til fremragende læringsmuligheder med en sjov og legende tilgang, og det er netop derfor vi laver grønne workshops.

Vores workshops giver en hands–on oplevelse og ture udenfor i KU.BEs have. Alle planter og naturlige materialer bliver indsamlet med respekt og uden at skade de grønne områder. Vi mener, at en bedre forståelse for naturen vil bidrage til, at de nye generationer vil passe på miljøet og have lyst til at bruge mere tid i naturen. Vi laver både workshops indenfor og på KU.BEs udendørs arealer, tre timer hver dag og med tre forskellige aktiviteter. På den måde kan børnene være med til en enkelt workshop eller alle tre.
 

Mandag den 15 april: 
Krible Krable
Plantefarver
Grønt lykønskningkort

Krible Krable
Lav insektsugere, faldfælder, kreative kriblekrable dyr og andet sjovt til at fange og undersøge insekter og andre smådyr. Måske vi finder nogle dyr ved KU.BE, som vi kan kigge nærmere på i forstørrelsesglassene. Naturvejlederne har også spændende smådyr med. Prøv f.eks. at smage en melorm, som egentlig ikke er en orm, men en larve, og se, hvad den forvandler sig til som voksen…

Plantefarver
Vi laver smukke farver af grøntsager - blandt andet den dybe røde farve fra rødbederne, den kønne grønne fra spinaten og den lilla/blå fra rødkålen. Det er selvfølgelig muligt at smage på alle ingredienserne for de modige. Vi farver påskeæg med naturlige farver og dekorerer dem med aftryk af blade og blomster. Og vi laver naturlig modellervoks og flotte malerier med naturlige farver. Børnene kan selvfølgelig tage modellervoksen med hjem og lege videre.

Grønt lykønskningkort
Kom og design et grønt lykønskningkort, som kan vokse. Man kan sende kortet til sine kære, der med mikrogrønt kan opleve et kort, som vokser. Mikrogrønt er et skønt supplement til krydring af mad. Planterne er godt nok mikro, men de er fyldt med næringsstoffer, og det er altid fornøjeligt at følge processen fra frø til plante. Det er endnu sjovere, hvis kortet vokser sig til et grønt monster, et skæg eller en ugle!

Type
Workshop
Målgruppe
Børn
Dato og Tidspunkt
15. april 2019Kl. 10:00 til 13:00
Sted
KU.BE
Pris
Fri Entré