Musikskoleelever uropfører værk af komponisten Birgit Løkke

Om det er Møns Klint, de dybe canadiske skove eller lyden af en celle, der deler sig, så er det alt sammen inspiration for Birgit Løkkes åbne ører. Åbenhed og nysgerrighed er drivkræfter bag Løkkes musik og naturen og videnskaben har i flere omgange leveret råstoffet til den. Om projektet til Bersærk og Musikhøjskolens akkordeonklasse skriver Birgit Løkke selv:

”Det har været sjovt at skabe værket "Celledelinger" til Bersærk m.fl. Jeg har komponeret nyt og taget noget gammelt og bearbejdet dette til igen at være nyt i bedste DNA-stil. Orkestret er delt op i ”celler”/grupper og kommunikerer med hinanden, dels ved konkret at vibrere med rør, der forbinder dem, dels i musikken.”

Program

  • Birgit Løkke: Nyt værk (2017), UROPFØRELSE
  • György Kurtag: Blæserkvintet op. 2 (1959)

Koncerten er for store børn og voksne og er blevet til i samarbejde med Frederiksberg Musikhøjskole og Resonans festival.

Om KLANG
Pinsedag er dedikeret til børnene, når vi åbner dørene for KLANG i KU.BE. I de senere år har KLANG bragt samtidsmusik og børn sammen i forskellige frugtbare samarbejder, og i år går det løs en hel dag med professionelle ensembler, der møder musikskolebørn og komponister.

Hør bl.a. elever fra Frederiksberg Musikhøjskole uropføre en koncert med komponisten Birgit Løkke, Rudersdal Musikskole spille sammen med Århus Sinfonietta i Mette Nielsens debutkoncert eller tag børnene med til højtlæsningskoncert med Athelas Sinfonietta.

Med andre ord: En hel dag for musikskoleelever, deres familier og alle med interesse i samtidsmusik for børn.

Fri entré! Men billetter skal reserveres.

Hele dagsprogrammet

Kl. 13.30: Athelas for børn | Ligeti og Kurtag med de store ører. Højtlæsningskoncert for børn i alderen 6-10. Koncerten spilles af Athelas Blæserkvintet og varer ca. 35 min.

Kl. 15.00: Koncert for børn | Ligeti og Kurtag med de store ører. Højtlæsningskoncert for børn i alderen 6-10. Koncerten spilles af Athelas Blæserkvintet og varer ca. 35 min.

Kl. 16.00: Koncert med Frederiksberg Musikhøjskoles ”Bersærk” og Birgit Løkke. For store børn og voksne. Musikskoleelever uropfører værk af komponisten Birgit Løkke. Varighed: ca. 35 min.

Kl. 17.00: Århus Sinfonietta m.fl. | Portrætkoncert af Mette Nielsen. For store børn og voksne. Århus Sinfonietta, Usmfka-koret og elever fra Rudersdal Musikskole. Varighed: ca. 60 min.

Type
Festival
Koncert
Målgruppe
Børn
Forældre
Dato og Tidspunkt
4. juni 2017Kl. 16:00 til 16:45
Pris
Fri entré (med billet)