CPH:DOX viser dokumentarfilm for skoleelever i KU.BE

Mammas hår + Hairy
Hår er et udtryk, vi kan bruge til at afkode os selv og verden - hvem vi er, og hvad vi staår for. Enhver generation har sin genkendelige frisure, enhver politisk bevægelse sin ikoniske hårstil - og enhver teenager har forskrækket kigget sig under armene eller på hagen, når viltre hår pludselig dukker op.

I en flettet og flot montage fortæller 'Hairy' tankevækkende og udforskende om kroppens vildtvoksende hårpragt og dens historiske betydning. Som opvarmning viser vi kortfilmen 'Mammas hår', en rørende stopmotion-fortælling om hårets (og hårtabets) betydning for en kræftsyg mor og hendes børn.

Efter visningen: Oplæg af kønsforsker.

Skoleprogrammet på CPH:DOX
Virkeligheden kan være svær at blive klog på – men med dokumentarfilm bliver det lidt nemmere. Og når filmen er både aktuel, fængende og fuld af viden, er dokumentarfilm også et stærkt supplement til undervisningen. Ikke mindst når filmene bliver vist der, hvor de fortjener at blive set – på det store lærred.

Skoleprogrammet på CPH:DOX består af mere end 22 film, der er målrettet specifikke fag og temaer. CPH:DOX har udviklet læringsmaterialer til alle film i programmet, og alle visninger kombineres med efterfølgende debatter, workshops og oplæg, så eleverne får masser af ny viden, inspiration og nye perspektiver med hjem.

Læs mere på http://cphdox.dk/skoleprogram

Type
Film
Målgruppe
Børn
(Klassetrin: 7.+ )
Dato og Tidspunkt
13. marts 2018Kl. 10:30
Sted
Performancesalen
Pris
25 kr.