Bandet Fried Okra er i konstant udvikling og har siden dets start taget mange former. Først med elbas, så med sousaphon, så trio med to guitarer og trommer og nu trio med elbas. Det tvinger gruppen til hele tiden at forholde sig åbent til deres sange - og live fortolkes sangene også forskelligt fra koncert til koncert og i høj grad påvirket af samspillet med publikum.

Fried Okra er ikke sådan at sætte i bås. Det originale materiale er sig selv og har alligevel dybe rødder i blues-genren. Lidt lyd af USA; Louisianas sumpe, Mississippis juke joints. Og meget lyd af København. Inspirationen fra John Lee Hookers hypnotiske blues er tydelig. Men bandet er meget påvirket af den lille undergenre Hill Country Blues fra Mississippi.

Resultatet af de forskellige inspirationer er en god blanding af blues, rock og roots. Det er ikke få navne, der er kommet op efter koncerter - ZZ Top, Jack White og The Doors for at nævne nogle.

Teksterne fylder meget i Fried Okras univers. De handler om alt fra klassiske emner som druk, kærlighed og mangel på samme til København, Chicago og Sofia Coppola.

Albummet Back Into The River fik fine anmeldelser - bl.a. 5 stjerner i Gaffa , 5 stjerner i norske Bluesnews, 2-siders interview, forsidebillede og anmeldelse i det finske Bluesnews samt rosende anmeldelser i tyske Blues in Germany:

Bluesnews, Norge 2015

5 stjerner ud af 6.

"Det er bare ett ord som beskriver denne plata - Jøss! I ekstrem grad har kjernen i Danmarks mest intense bluesprosjekt samlet seg om det de kan best."

Anmeldelse af Back Into the River i Gaffa

5 stjerner ud af 6.

"Den rå og upolerede lyd klæder udspillet til fulde...Fried Okra Band passer godt i selskab med den nutidige blueskanon, der tæller også Jack White og Gary Clark Jr."

Åben scene
Har du mod på at vise, hvad du kan foran en crowd af kunstelskere? Café Mix' åbne scene scene er åben for alle, der har lyst til at dele deres poesi, maleri, musik, dans, teaterstykke eller you name it. Kom og overrask!

 

Type
Koncert
Målgruppe
Voksne
Dato og Tidspunkt
30. september 2017Kl. 18:00 til 20:30
Sted
Performancesalen
Pris
Fri entré