Udstilling i KU.BE: Drømmenes Rejsebureau
Hvor ville du rejse hen, hvis du kunne? Kom og se lokale beboere portrætteret foran deres drømmedestinationer - og tag selv en selfie foran et af landskaberne.

”FFB Stjernen” på Frederiksberg er en boligafdeling med stor menneskelig, social og etnisk diversitet. Der er også et ganske særligt sammenhold.

I ”Stjernen” har beboerne – som mange andre steder – ikke kunnet rejse ud i hele 2020. Med ”Drømmenes Rejsebureau” blev det muligt for en stund alligevel at rejse ud i verden på fantasiens vinger.  

Man fik mulighed for at tage sin ven, sin mor eller far eller sin bamse med - eller bare komme selv - og fortælle, hvor man godt kunne tænke sig at rejse hen. Det blev til fine møder og samtaler. Baggrundene har Shazia Khan fotograferet på sine rejser rundt i verden. I samarbejde med de medvirkende blev der udvalgt nogle særlige rejsemål. Et ørkenlandskab, en skovsø, stjernehimmel eller bjerge…

  • I byhaven kan I se udvalgte billeder på fotostadier.
  • I nettet i foyeren på 1. sal kan I se alle portrætterne. 
  • Ved træet i stueetagen (bag rutsjebanen) kan I selv tage en selfie foran et drømmelandskab.
  • Enkelte billeder vil også hænge ved nettet ved trappen i stueetagen.


Fotoudstillingen kan ses i KU.BE og i Byhaven fra den 29. juni til den 30. august.
Der er fernisering den 29. juni kl. 15 i Byhaven. Billederne kan ses i KU.BE frem til den 30. august.

De portrætterede interagerer med det kunstneriske projekt, og bliver på den måde medskabende i billederne. Det er ikke bare portrætter, men små fortællinger.

    Udstillingen er støttet af FFB Stjernen, Frederiksberg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen.


    Shazia er født i 1976 i Odense, og uddannet reklamefotograf. Hun har boet 8 år i Sydamerika, og rejst i hele verden. Hendes værker spænder sig over portræt-reportager til mere abstrakt fotokunst. Hendes billeder er blevet udstillet talrige steder, b.la. Kunstnernes Efterårsudstilling 2020 og har været bragt i Jyllandsposten, Psykologibladet og andre medier. I 2020 vandt hun Honorable Mentions i den internationale fotokonkurrence, PX3, Paris og Tokyo Photo Awards.