Stedspecifikke, brugerinddragende oplevelser, der udfordrer.

KU.BEs markante arkitektur kan udfordre og inspirere kunstneriske udtryk. Kunsten i KU.BE skal tage stilling til omgivelserne – det gælder arkitekturen, men også kultur- og bevægelseshusets mange gæster.

Kunstprojekter i KU.BE

Vi har formuleret grundprincipper for kunst i KU.BE som en ramme for udvælgelse af kunstprojekter. De er under fortsat udvikling, og understreger den udforskende tilgang til kunst, som vi praktiserer:

  • Vi arbejder med stedsspecifik kunst, dvs. kunst, som er udviklet til et konkret rum eller område i eller uden for KU.BE.
  • Vi fremmer den kunst, som er brugerinddragende - enten i sin tilblivelse eller i sin endelige form.
  • Vi arbejder med modelforsøg, og vi vurderer projekter individuelt.
  • Vi prioriterer den kunst, som understreger den interaktive, legende side af KU.BE, og som indtager rummene på utraditionel vis; det være sig i form af installationer, video- og lyskunst, spil etc.

Traditionelle udstillingsformater

I øjeblikket afprøver vi i samarbejde med Frederiksberg Kunstnerlaug traditionelle udstillingsformater i form af ophængte værker i KU.BEs bibliotek samt et gadegalleri i caféens vinduer. Den traditionelle udstillingsform vil blive evalueret efter et år. Indtil vi har fastlagt de endelige rammer for visning af kunst i KU.BE, er det ikke muligt for andre end Frederiksberg Kunstnerlaug at udstille. 

Har du en idé til et kunstprojekt?

Så send en mail med din projektbeskrivelse til krpe05@frederiksberg.dk.