Den første mandag i hver måned er der fællessang i KU.BE - med både kendte sange og nyskrevne tekster på velkendte melodier.

Særudgave af Samtidssang den 3. juni:
I anledning af valget er SamtidsSang i juni omdannet til SANGDUEL med special guest stars Anders Stjernholm og Pia Kjærsgaard.
Læs mere her!


Den danske sangskat er fyldt med tekster og melodier, der rammer os på tværs af tid og sted. Men sangskatten trænger i høj grad til en opdatering med nye tekster, der bedre spejler vores fælles samtid. For hvor er eksempelvis sangene om bankskandalen, it-terror, plastik-operationer, sociale medier, den danske velstand, at vinde i lotto eller klimaet?
Samtidssang afholdes i KU.BE den første mandag i hver måned.

Hver aften er inddelt i to kapitler - fortid og samtid.

Programmet er:
19:30 Sange fra fortiden
20:15  Kort pause
20:35 Sange fra samtiden
21:00 Ønskesang fra Højskolesangbogen frem til 21:30

Samtidssang er åbent for alle. Aftenens vært er pianist, højskolelærer og cand. mag i Musikvidenskab Thomas Vigild fra Vallekilde Højskole.

Fortid:
Aftenens første sange er et kurateret udvalg fra dels Højskolesangbogen, dels nyere sange fra nutidige danske musikere. Hver sang indledes med en kort beskrivelse af, hvorfor sangen og teksten er udvalgt.

Samtid:
Aftenens samtids-sange er primært sange med nye tekster til velkendte melodier.
Det kan også sagtens indgå sange med både ny melodi og tekst, men udgangspunktet er genkendeligheden i eksisterende sange. Disse fællessange er også kurateret forinden af projektlederen eller dagens musikere.


Samtidssang har tre hovedformål:

  • Opildne og inspirere til digtning af nye danske sange sunget primært på eksisterende melodier.  
  • Indsamle og synge fællessange fra hele den danske sangskat på tværs af generationer og tider.
  • Synge nye danske sange sunget på primært eksisterende melodier


Målet er både at lære vores rige danske sangskat at kende, men samtidig puste liv i nye fællessange om vores samtid, nutid og fremtid. På den vis er Samtidssang en syngende rejse gennem tiden, da vi først synger og sanser det sangfundament, som vi står på, men udfra dette også mærker gnisten til at digte nye sangtekster på kendte melodier.

Målet for Samtidssang er at skabe et frirum og forum, hvor de bedste lejlighedssange, selskabssange, festsange, nationalsange og fjollesange kan synges - bare det er nye, levende og livssigende tekster koblet til eksisterende melodier.

Læs mere om Samtidssang på samtidssang.dk.

 

Dato og Tidspunkt
3. juni 2019Kl. 19:30
Sted
Cafeen
Pris
Fri entré