Sæt dig til bords til Dinner med døden og indtag en tre-retters middag i selskab med journalist Esben Kjær, hospitalspræst Lotte B. Mørk, hospitalsimam Naveed Baig og overlæge ved Rigshospitalets palliative afsnit Inge Eidemak.  

De tre deltagere har både personlig og faglig ballast til at tale om, hvordan man som professionel og pårørende oplever og omgås døden. Deres tre forskellige perspektiver indgår i en diskussion om døden, og hvordan den kan formidles, og ved bordene får de spisende gæster mulighed for at tale om de forskellige oplæg og dele deres egne erfaringer.

3-retters middag:
Karamelliseret fennikel med syrlig mascarpone, granatæblesirup og porre-aske
Osso bucco med et twist
Skilt sorbet af kærnemælk, kompot af bær, lakridsknas


Medvirkende:
Lotte B. Mørk, hospitalspræst (Rigshospitalet), er ivrig debattør og har skrevet bogen ‘På en måde skal vi alle dø’, hvor hun lægger op til forsoning med meningsløsheden i døden. Hun underviser i "sidstehjælp" på biblioteker, aften- og højskoler og andre kulturinstitutioner for at højne befolkningens viden om, hvilken hjælp og støtte, de kan yde op til og under dødsprocessen.

Esben Kjær er radiovært og forfatter til bogen "Min usynlige søn - kunsten at leve med sine døde resten af livet" baseret på tabet af hans syvårige søn. Han har desuden en ny bog på vej ("Døden - en overlevelsesguide") og er vært på flere DR-sorgprogrammer, herunder tv-serien "Kunsten at miste" på DR K.

Naveed Baig, hospitalskoordinator og Danmarks eneste hospitalsimam (Rigshospitalet og Herlev Hospital) samt universitetslektor på det Teologiske Fakultet, Oslo Universitet. Naveed Baig er optaget af ’sundhedsvæsenets sjæl’. Findes den? Hvor søger man sjælefred og støtte i livets sværeste stunder? Kan videnskab og det sjælelige forenes?

Inge Eidemak, Overlæge, Palliativt Afsnit, Rigshospitalet. Gennem sit årelange engagement i at udbrede kendskabet til palliation (lindrende behandling) blandt svært syge nyrepatienter, har Inge fremstået som en ildsjæl. Hun formår at udpege de svære dilemmaer, som opstår, når man som sundhedsprofessionel skal vejlede kronikere omkring behandlingsstop, som vil medføre døden.

Middagen er en del af Resonans Festival 2018 som har temaet Liv, død og kunstig intelligens.

Type
Spisning
Målgruppe
voksen
Dato og Tidspunkt
16. november 2018Kl. 18:00
Sted
KU.BE