Koncert for børn med FIGURA Ensemle

Oplev en ægte spøgelseshistorie, når NJORD Biennale inviterer til børnekoncerten 'Degnen fra Mørkeelv' med FIGURA Ensemble samt operasanger og skuespiller Joachim Knop som fortæller.

Forestillingen 'Degnen fra Mørkeelv' er skrevet over det islandske folkeeventyr 'Djákninn á Myrká' og sat i musik af den dansk-islandske komponist Hugi Gudmundsson. 'Djákninn á Myrká' er det mest kendte folkesagn i Island - en uhyggelig og mørk fortælling om kærlighed, død og dæmoner, som Gudmundsson - i samarbejde med den islandske børnebogsforfatter Ragnheiður Gestsdottir - har omskrevet til en spøgelseshistorie for børn.

'Degnen fra Mørkeelv' vandt førsteprisen i Nordic Music Days’ kompositionskonkurrence i 2013 og er siden blevet opført i oversættelser på finsk, svensk, engelsk og islandsk. NJORD Biennale har bestilt en helt ny version af værket - omskrevet til FIGURA Ensembles besætning og med dansk tekst, som uropføres denne lørdag.

'Degnen fra Mørkeelv' er oversat til dansk af Gert Madsen.

Forestillingen henvender sig til børn i alderen 6-11 år og deres familier.

Om FIGURA Ensemble
FIGURA Ensemble er et musikalsk kollektiv i særklasse. Gennem de sidste 24 år har FIGURA udfordret både samarbejdspartnere og publikum med exceptionelle koncerter og moderne musikdramatik – for ikke at nævne Små Komponister-workshops, som rækker ud til den kommende generation af musikelskere. Og netop arbejdet med børn og musik aktualiserer FIGURA på NJORD med en helt ny type børneworkshops.

Børneworkshops v. FIGURA Ensemble
Inden hver forestilling inviterer FIGURA til workshop, hvor børnene - sammen med de erfarne musikere - skaber en ny, musikalsk intro til forestillingen med udgangspunkt i børnenes forestillinger om ‘uhyggelige lyde’. Workshoppen kredser om de klanglige aspekter af, hvad uhygge er og lyder som, og resultatet af workshoppen sætter stemningen til spøgelseshistorien.

De to workshops er gratis, men kræver tilmelding.

Program

10.00: Børneworkshop v. FIGURA Ensemble

11.00: DEGNEN FRA MØRKEELV v. FIGURA Ensemble og Joachim Knop

Køb billet.

13.00: Børneworkshop v. FIGURA Ensemble

14.00: DEGNEN FRA MØRKEELV v. FIGURA Ensemble og Joachim Knop

Køb billet.

Koncerterne er støttet af Frederiksberg Kommune

Om NJORD Biennale
NJORD er Københavns biennale for ny nordisk musik, kunst og kultur. NJORD er skabt for at sætte fokus på den nordiske musikkultur og lægger under temaet NORDIC NOIR op til en sansemættet kulturbegivenhed i København.

Læs mere på www.njordbiennale.com 

Type
Koncert
Målgruppe
Voksne
Børn
Dato og Tidspunkt
27. januar 2018Kl. 10:00
27. januar 2018Kl. 13:00
Sted
Performancesalen
Pris
65 kr.