Operacyklen kommer forbi og leverer et udvalg af perler fra operahistorien.

Operacyklen er mere mobil end nogensinde, når den i løbet af Cph Opera Festival dukker op ud af det blå.

Store koncertsale, dybe orkestergrave, tyssende sidekammerater og billetreservationer i ualmindeligt god tid. Sådan kender de fleste operagenren, men sådan behøver det ikke at være. Med pop up-formatet Operacyklen har operafestivalen fundet sin egen smidige måde at rykke ud i byrummet. Uden de helt store dikkedarer, blot bevæbnet med sang og akkompagnement.

Denne sommer bærer Operacyklen undertitlen Hit'n'run, fordi den – læsset med et akkordeon, en akkordeonist og to udklædte sangere – tager brug af overraskelsesmomentet og dukker uventet op i det københavnske bybillede for straks efter at bryde ud i musik. Således leverer den udfarende trio et udvalg af perler fra operahistorien, og når den har gjort det, pakkes der sammen igen, hvorefter de musikalske mennesker bevæger sig videre ud i byrummet på yderligere eventyr.

Årets repertoire tæller blandt andet Gonoud-arien Avant de quitter, duetten La ci darem la mano fra Don Giovanni og Il dolce suono, der nok bedre er kendt som Lucia di Lammermoors vanvidsarie.
 

Medvirkende:
Frederikke Kampmann
Julia Ojansivua
Fritjof Fuglsang
David Kragh Sørensen
Akkordeon og musikalsk bearbejdelse: Yngvild Ruud
Instruktion: Tine Topsøe
Scenografi og visuel konsulent: Michelle Djarling

 

Type
Koncert
Performance
Dato og Tidspunkt
28. juli 2018Kl. 10:00
Sted
Udendørs / Cafeen
Pris
Fri entré