En hel dag med genbrug, økologi, bæredygtighed og upcycling.
Lær at upcycle jeres børnetøj, smag på insekter, få inspiration til veganske desserter, byg en sæbekassebil og meget, meget mere. Få overblikket over Grønne Dage i KU.BE nedenfor.

 

 Kom til tøjbyttemarked

Vi gentager de sidste års succes og inviterer til tøjbyttemarked. Så kom med det tøj, du er blevet træt af eller ikke kan passe længere og byt til noget ”nyt”. Tøjet, du medbringer, skal være rent og i god stand. Tøjbyttemarkedet bliver i år styret af frivillige fra UngEnergi, som sørger for bøjler, borde og god stemning, og hjælper dig med at få tøjet hængt op eller lagt på de rette borde.
Vi tager kun imod tøj, sko og andre beklædningsgenstande. Potter, pander og bøger må blive hjemme ved denne lejlighed.
Se facebook-eventen for tøjbyttemarkedet her: Tøjbyttemarked til Grønne Dage
Sted: ZEN-området på 3. sal
 

Upcycling af børnetøj
Få inspiration til, hvordan brugt børnetøj med forskellige skavanker nemt kan blive til smart tøj, der forlænger garderobens levetid. Hvis du ikke selv har mod på at kaste dig ud i sy-projekter, kan du købe lækkert, upcyclet tøj på standen. Du har også mulighed for at kreere nye ting ud af aflagt tøj ved at deltage i Plyssky´s workshop samme sted. Du kan fx nemt lave en flot julegave. Workshoppen foregår hele dagen.
Sted: ZEN-området på 3. sal

 

Indret din bolig til genbrug
På Frederiksberg sorterer vi i mange affaldsfraktioner og fornyelig fik vi en ekstra, nemlig madaffaldet. Det  kan pladsmæssigt være en udfordring i mange hjem. Mød FLEXOSORT og se, hva de kan tilbyde af løsninger til dit hjem.
Sted: ZEN-området på 3. sal

 

Få gjort din cykel vinterklar
Cyklen er et godt transportmiddel, når du skal rundt i byen og til og fra arbejde. Forkæl dig selv og din cykel med et vintertjek hos Ren Cykel, der står klar med deres udendørs mobile værksted.
Bemærk: I anledning af Grønne dage på Frederiksberg vil der være en særlig kampagnepris på dagen. Du booker tid ved værkstedet, hvor du også parkerer din cykel.
Tilmelding: Ja
Sted: Udenfor

 

Smag på byens honning
Vi har bybier flere steder på Frederiksberg, som er særdeles produktive. Besøg København Bybi´s stand og bliv klogere på biernes betydning for vores natur, smag forskellen på honningen fra de forskellige bistader, eller køb nogle af de lækre produkter fra honningfabrikken.
Der er også mulighed for at rulle et lys af bivoks, der kan lune i den kolde tid.
Sted: ZEN-området på 3. sal

 

High Five til madpakken – mest for børn ifølge med voksen
Kom forbi Frugtformidlingens madpakkeværksted og få nye ideer til, hvad du kan tage med i madpakken, når du skal i børnehave eller skole. Udover, at maden skal smage godt, skal den også se indbydende ud og sørge for, at du bliver mæt på den sunde måde. Madpakkeværkstedet er naturligvis økologisk og fokuserer også på at mindske madspild.
Bemærk: Der er begrænset plads på holdene, så når I tilmelder jer, får I en billet til et hold og skal selv holde øje med tidspunktet for dit værksted. Tilmelding foregår ved værkstedet på dagen.
Sted: Ved løbebanen på 3. sal

 

Smag på Jesper Fårekylling
Insekter er fremtidens klimarigtige proteinkilde. Har du mod på en smagsprøve, så kom forbi standen hos Bugging Denmark, hvor fårekyllingerne bliver tilberedt og hvor du kan få inspiration til, hvordan de kan indgå i dit menukort.
Sted: ZEN-området på 3. sal

 

Leg med naturens farver – mest for børn ifølge med voksen
Kom forbi Clorofilles stand og leg med modellervoks og ansigtsmaling med farve fra blandt andet rødbede, spinat og gurkemeje. Du vil helt fra bunden lære at udvinde farven fra grøntsager. Og modellervoksen kan du tage med hjem og lege videre med.
Sted: ZEN-området på 3. sal

 

Naboskab er et godt skab
Er du også ærgerlig over at kassere ting, du ikke længere har brug for - særligt når tingene stadig er brugbare og kunne gøre andre glade? Kom forbi Naboskab og prøv deres "Naboskab" og "Bytteskab". Måske er det noget for din boligforening. Skabene står allerede i flere gårde på Frederiksberg, hvor der bliver givet og byttet mange gode ting og sager.
Børnene kan tegne deres yndlingsnabo ud fra en skabelon eller deltage i "Affaldsspillet", der handler om, hvordan affaldet skal sorteres og hvad der sker med ting, når de bliver til affald.
Sted: ZEN-området på 3. sal

 

Drøft FNs verdensmål på Frederiksberg
Kommunalbestyrelsen har besluttet, at der skal udarbejdes en plan for, hvordan Frederiksberg vil integrere de 17 verdensmål i den bæredygtige udvikling af byen. Arbejdet er godt i gang, og vi vil gerne høre din mening.
Hvordan kan verdensmålene indgår i din hverdag? Hvilke initiativer kan fremme den bæredygtige udvikling af Frederiksberg? Hvad kan du gøre? Hvad skal din kommune gøre? Handler verdensmålene kun om den lokale indsats eller er det også vigtigt med et globalt udsyn?
Møde Jette fra groConsult og Anna fra FN Byen, der er klar til at omsætte verdensmålene til hverdagspraksis sammen med dig.
Sted: ZEN-området på 3. sal

 

Genbrug julen
Deltag i workshop med Julie fra One More Story, hvor der er mulighed for at kreere det fineste julepynt ud af gamle bogomslag, nodepapir, landkort og andre genbruget materialer. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
På standen kan du også købe notesbøger lavet af genbrugte bøger og bæredygtigt papir.
Sted: ZEN-området på 3. sal

 

Byg et hotel til havens insekter
Insekter og smådyr i byerne er presset af boligmangel. Byggerier og homogene parker efterlader ikke mange gemmesteder og ynglemuligheder til bestøvere og nedbrydere. Vi kan hjælpe dyrene ved at genskabe levesteder og derved få flere spændende dyr i byen.
Naturvejlederne inviterer til workshop om insekter i byen, hvor du kan bygge et insekthotel til haven eller gården.
Sted: Udenfor

 

Kokedamaens ædle kunst
Kunsten at lave kokedamaer stammer oprindeligt fra Japan, men på workshoppen vil TagTomat lære dig, hvordan du selv kan lave de fine, dekorative mosbolde med sukkulente planter. Da det er efterår og svampetid, kan du i dagens anledning også lave SvampeDamaer med østershatte. Så kom glad og find din indre kokedama-kunstner frem eller gå en tur på opdagelse i svampeprodukter og andre spændende sager fra TagTomat.
Sted: ZEN-området på 3. sal

 

Sæt billeder på verdensmålene
FNs verdensmål kan virke lidt abstrakte og fremmedgjorte. Grafisk illustrator Frits Ahlefeldt-Laurvig hjælper med at omsætte de mange ord til dine billder på, hvad verdensmålene handler om. Billederne skal blandt andet bruges til at illustrere Frederiksberg Kommunes handlingsplan for FNs verdensmål.
Desuden vil Frits illustrere dagens begivenheder, så kom forbi og se de sjove og flotte illustrationer.
Sted: ZEN-området på 3. sal

 

Leg med verdensmålene
Kommunens genbrugsguider vil i år sætte fokus på FNs verdensmål. I den anledning vil der være en række legende og inkluderende aktiviteter om verdensmålene i øjenhøjde for alle aldre. Her kan du blandt andet:

  • Tegne din egen Verdensmåls-superhelt
  • Forpligte dig og blive ekspert i ét bestemt verdensmål
  • Foretage rejsen til en fremmed planet, hvor der ikke er plads til alle verdensmål

Der vil sideløbende være en konkurrence om, hvem der er bedst til at forpligte sig til et verdensmål - er det de voksne eller børnene, der løber med sejren?
Sted: ZEN-området på 3. sal

 

Vegansk til den søde tand
Mød kogebogsforfatter Christine Bonde og smag hendes veganske kager og desserter, der naturligvis er tilberedt helt uden animalske produkter. Christine er fortaler for at gøre alt med udgangspunkt i næring, nydelse og nysgerrighed, så kom forbi og bliv inspireret. På standen har du også mulighed for at købe Christine Bondes bog "Vegansk til den søde tand".
Sted: ZEN-området på 3. sal

 

Smag cyklende smoothies
Mikkel er klar med den mobile smoothie-bar, når du kommer forbi for at smage en økologisk smoothie fremstillet ved hjælp af pedalkraft.
Sted: ZEN-området på 3. sal

 

Naturlig skønhedspleje
Lær hvordan du kan lave dine egne naturlige og allergivenlige skønhedsprodukter af ingredienser, som du kan finde i den nordiske natur eller som du allerede har i køkkenskabet. Vølves hudplejeprodukter indeholder fx havtorn, mælkebøtte eller kamille og er helt fri for skadelige konserveringsmidler og andet unødigt kemi.
Sted: ZEN-området på 3. sal

 

Byg en sæbekassebil og bliv delebilist
Kunne du tænke dig en hyggelig dag med børnene? Så kom og byg en sæbekassebil og kør ræs med de andre, der deltager. LetsGo delebiler leverer materialerne og værktøjet, mens byggevejlederne hjælper jer med at bygge seje sæbekassebiler.
Arrangementet viser, hvordan byen kunne se ud, hvis flere brugte delebil frem for at eje deres egen bil. En delebil erstatter 6 privatejede biler og frigiver plads til at indrette byens gader til andet end parkerede biler.
Der er ansigtsmaling til de første 40 børn.
Sted: ZEN-området på 3. sal

 

DIY din egen julesweater uden spild
Kender du fænomenet med en "Ugly Christmas Sweater?" - Det er både sjovt, lidt kikset og meget spild, hvis du skal købe en ny akrylkreation hvert år. Hos Sustain Daily kan du medbringe din egen sweater og lære, hvordan du med lidt kreativitet kan trylle den om til en julesweater - præcis så smuk eller "ugly", som du ønsker det.
På standen kan du også bladre i magasinet ”Sustain Daily”, der netop er udkommet som et julenummer, og du kan købe magasinet.
Sted: ZEN-området på 3. sal

Se alle Grønne Dage arrangementer her: http://genbrug.frederiksberg.dk/kalender

(Børn og voksne)
Type
Festival
Dato og Tidspunkt
10. november 2018Kl. 11:00
Sted
ZEN-området på 3. sal