Hvad kan elektroder i hjernen gøre for såvel syge som raske?

Skal du have et ”hjerne-løft”, så du bliver et bedre menneske? Forskning viser, at psyken er forankret i hjernen. Ved at sætte strøm til psyken kan hjernestimulation ændre sindet og kurere lidelser som fx depression, anoreksi, tourette, OCD, skizofreni og fedme. Dvs. det helt grundlæggende kan ændre på, hvem vi er.

Tilbage i 1950 fandt den amerikanske psykiater Robert Heath på at sætte elektroder dybt ned i hjernen på et levende menneske og slutte strøm til. Heath behandlede skizofrene, depressive og epileptikere, og resultaterne vakte opsigt. Han gik dog for vidt i forsøget på at ”omvende” en homoseksuel, og i dag er Robert Heath fortrængt fra historien, men hans metode er genopstået.

Vi ved i dag ikke meget mere end Heath, men har vores holdninger ændret sig? Den kendte videnskabsjournalist Lone Frank fortæller Robert Heaths historie og om nutidens hjerneforskning. Få indblik i psykiatriens brug af hjernestimulation i dag. Hør også hvad et par diskrete elektroder i hjernen kan gøre for raske, der gerne vil være bedre eller anderledes.

Foredraget tager afsæt i Lone Franks anmelderroste bog ”Lystens pioner” (Gyldendal, 2016).

Arrangør: FOF.

Type
Foredrag
Målgruppe
Voksne
Dato og Tidspunkt
25. oktober 2016Kl. 19:00 til 21:00
Sted
Performancesalen, KU.BE
Pris
150