En af Danmarks førende tenorsaxofonister indtager Byhaven - og vi sørger for maden.

Nyd en af Danmarks førende tenorsaxofonister og spis lækker aftensmad i vores Byhave.

Jan Harbeck er blevet kaldt én af de ypperste blandt danske saxofonister. Han hører til den gruppe af jazzmusikere, som bekender sig til den store tradition fra swingtiden, men er samtidig med til at forny genren og give den et personligt præg.” - DR K.

Buffet-menu:
Braiseret okse med bagte rodfrugter samt grøntsager, hertil kold bearnaise. Pastasalat med pesto og kylling. Sommer-kartoffel-salat. Vegetar: bagt selleri med aiolimayonnaise samt rugbrødschips. Brød og smør. Pris: 99 kr.
Tilkøb 45 kr.: Osteanretning på tallerken med 3 slags ost samt hjemmelavet marmelade og sprødt rugbrød.


Jan Harbeck Quartet spiller moderne akustisk jazz med et varmt, nærværende og personligt udtryk. I 2008 modtog Jan Harbeck Quartet en Grammy for ‘In the Still of the Night’ som Årets Jazzplade og har siden været blandt de bedst sælgende danske instrumentale jazzgrupper. Kvartetten spiller en blanding af Harbecks egne kompositioner og udvalgte jazzstandards af den mere sjældne art. Fælles for dem er dog, at den stærke melodi og den til tider melankolske dramatik er i centrum. Den seneste udgivelse ‘Variations in Blue’, der er skabt i samarbejde med den amerikanske stjernesaxofonist Walter Smith III, blev taget virkelig godt imod af pressen.

Verdens førende jazzmagasin DownBeat skrev følgende: ‘Danish saxist Jan Harbeck has put together a gorgeous set of bluesy standards, tangos and originals. Since the tracks are all unhurried - recorded live with no cuts or overdubs - the whole program slips down like a vintage port. Despite the familiarity of “Don’t Let the Sun…” and “Blues In the Night”, Harbeck’s originals fit the rundown like silk stockings, slowly unfurling.’ 4 ud af 5 stjerner — Michael Jackson, DownBeat Magazine marts 2015

Musikken bekender sig til jazzens historie og har samtidig et personligt særpræg, hvor hver af de fire musikere bidrager til helheden. Pianist Henrik Gunde er med sit nærværende og virtuose spil en af de mest efterspurgte danske jazzmusikere, bl.a. som medlem af Danmarks Radios Big Band og en lang række mindre ensembler. Bassist Eske Nørrelykke farver hele bandet med sin unikke minimalistiske spillestil, og Anders Holm på trommer forener råswing og groove med finesse og underspillethed. Kvartetten formår at skabe et intimt rum med en akustisk balanceret lyd, hvor intet står mellem publikum og musikere.

5 hjerter i Politiken - anmeldelse af koncert med Jan Harbeck Quartet på Copenhagen Jazzfestival, musikredaktør Thomas Michelsen: ”Kapelmester Harbeck selv demonstrerede, at der bare ikke er nogen, der kan lægge sjæl i en jazzballade som han”, og tidligere i samme avis kunne man læse at ”tenorsaxofon er selve lyden af jazzen. Genrens sjæl. Engang havde vi Ben Webster i København til at blæse sjælen til live. I dag har vi Jan Harbeck”.

www.janharbeck.com

Jan Harbeck Quartet live til Copenhagen Jazz festival - på TV:
https://www.youtube.com/watch?v=LfmolIRtP-w&t=31s

Type
Koncert
Spisning
Dato og Tidspunkt
14. juli 2018Kl. 18:30
Sted
Byhaven
Pris
Gratis