Copenhagen Irish Festival byder som altid på topklasse traditionel & kontemporær irsk musik i første weekend af november

Den årlige festival har igennem årene præsenteret en lang række af Irlands største og mest veletablerede navne. Festivalen har også altid radaren ude og kender derfor også alt til de nye, fremadstormende navne på den irske folk-scene. Igen i år kan publikum glæde sig til et alsidigt og vedkommende program med både garvede og nyere navne og alle med den store dygtighed og professionalisme, der kendetegner den irske musik. 

På dette års festival, den 39. i rækken, præsenterer festivalen prominente navne som Len Graham & Jack Lynch, Buttons & Bows, New Road og Gatehouse. Alle står de for noget af den bedste irske musik.

Len Graham & Jack Lynch
Både Graham og Lynch har stået på scenen i mange år. Han formår at bruge fortidens sange, erindringer, indtryk og minder uden at glemme nutiden og spontaniteten. Hans repertoire er enormt og spænder over alle slags ballader og viser, folkesange, music hall og helt lokale sange, og hans personlige stil er uforlignelig. Han har indspillet en del albums, bl.a. tre med bandet Skylark, som han var med til at danne i 1986, og har samarbejdet med mange musikere, poeter og storytellers.

På Copenhagen Irish Festival 2017 går han på scenen i selskab med historiefortæller og skuespiller Jack Lynch fra Dublin, som har medvirket i mange film og TV-serier og arbejdet på de fleste af Irlands teatre. Som storyteller optræder Lynch meget ofte og gerne for børn og unge, og han rejser til storytelling-festivaler over hele verden. Fx skal han her i efteråret deltage i Hakaya Storytelling Festival i Amman, Jordan. Han har deltaget i festivaler over hele verden og optræder gerne i skoler, fængsler, biblioteker og på hospitaler, ligesom han samler stof fra alle verdenshjørner og opmuntrer børn til at høre deres bedsteforældres minder og historier. I de seneste år har han jævnligt optrådt sammen med Graham. 

New Road
New Road udforsker og mixer både dybe, irske rødder, oldtime fra de amerikanske Appalachian-bjerge og blues. New Road blev dannet i 2013 efter at de tre andre havde medvirket på Leonard Barrys album af samme navn.

Open jam og dans
Inden de to koncerter kan du fra kl. 17.00-19.00 være med til open jam og dans i caféen.

Type
Festival
Koncert
Målgruppe
Voksne
Ældre
Dato og Tidspunkt
4. november 2017Kl. 20:00
Sted
Performancesalen
Pris
275 kr. + gebyr