Copenhagen Irish Festival byder som altid på topklasse traditionel & kontemporær irsk musik i første weekend af november

Den årlige festival har igennem årene præsenteret en lang række af Irlands største og mest veletablerede navne. Festivalen har også altid radaren ude og kender derfor også alt til de nye, fremadstormende navne på den irske folk-scene. Igen i år kan publikum glæde sig til et alsidigt og vedkommende program med både garvede og nyere navne og alle med den store dygtighed og professionalisme, der kendetegner den irske musik. 

På dette års festival, den 39. i rækken, præsenterer festivalen prominente navne som Len Graham & Jack Lynch, Buttons & Bows, New Road og Gatehouse. Alle står de for noget af den bedste irske musik.

Buttons and Bows
Buttons and Bows har været aktive i en lang årrække: Medlemmerne er Jackie Daly på harmonika, Garry O'Briain på mandocello, guitar og klaver samt brødrene Seamus McGuire på klaver og bratsch og Manus McGuire på violin.

Disse fire musikere skaber underskønne musikmalerier med deres spil, som har dybe rødder i musik og traditioner fra ikke bare Irland, men også Shetland, Danmark og Quebec. Disse rødder og inspirationer er vokset helt naturligt sammen, og det er faktisk ofte så smukt, at det næsten gør ondt, selv om der bestemt også er munterhed til stede. 

Buttons & Bows musik er poleret i ordets allerfineste forstand med en sprudlende energi. Da bandet dukkede op tilbage i 1983, sagde mange anmeldere, at de brød barrierer ned og var "a splash of colour" – og mon ikke! Farverne er på ingen måde falmet igennem årene. Tværtimod står de stærkt, de er friske og flamboyante som før, ja nok mere med den erfaring og tusindvis af spilletimer de fire musikere har i bagagen. Alle regnes de blandt de allerbedste på deres instrumenter.

Gatehouse
Gatehouse slog sig sammen i 2014 med John McEvoy på violin og bratsch, Jacinta McEvoy på guitar og concertina, John Wynne på fløjter og Rachel Garvey som vokal. Deres afsæt er traditionsmusik fra North Connaught, Connemara, Ulster og Séan Nos. Deres debutalbum, Tús Nua, fik disse ord med på vejen af musikeren Martin Hayes: "Det er smukt arrangeret og beviser, at traditionel musik konstant kan holde sig frisk og levende uden at blive flashy eller overproduceret”.

John McEvoys kompositioner er også en del af Gatehouses repertoire. Han er en anerkendt fiddler og komponist, og Jacinta McEvoy er lige ferm på alle sine tre instrumenter og efterspurgt som producer og backingmusiker. Rachel Garvey, som kom lidt senere med i den daværende trio, berigede bandet med sin smukke stemme og udstråling. John Wynen er etableret som estimeret fløjtespiller i the North Connaugt-stilen, som han også underviser i. Alle fire har udsendt egne eller medvirker på andres albums.

Inden de to koncerter kan du fra kl. 17.00-19.00 være med til open jam i Performancesalen.

Type
Festival
Koncert
Målgruppe
Voksne
Ældre
Dato og Tidspunkt
3. november 2017Kl. 20:00
Sted
Performancesalen
Pris
275 kr. + gebyr