Nye moderne værker for blokfløjter og elektronik.

Ny musik er fantastisk. Ny musik kan udtrykke stemninger og følelser, som udfordrer og overrasker lytteren. Det vil blokfløjtenisterne Patricia og Francesca vise med denne times koncert baseret på moderne værker sammensat med elektronik. 

Med en fælles baggrund i den ny musik, har de valgt et program med moderne stykker af internationale komponister. De kommer til at spille på mange forskellige slags blokfløjter, enten med elektronisk bånd eller med live-effekter. Til den specielle anledning vil der også blive uropført et akustisk solostykke af den danske komponist Hans-Henrik Nordstrøm. 

Efter koncerten vil der være loungestemning med bar og live-musik. 

Francesca Clemens har færdiggjort sine studier både i England og Holland. I år 2016 afsluttede hun sin kandidat på konservatoriet i Amsterdam. Hendes speciale var ‘Live Electronics’ i forbindelse med blokfløjten. I specialet undersøger hun, hvordan blokfløjten og live elektronik kan implementeres i musikundervisning på alle niveauer. Som en del af sin research skrev hun en metode kaldet Electro Recorder Lab, som blev nomineret til Amsterdam School of the Arts Graduation Prize. Hun er i øjeblikket i fuld gang med dette projekt og håber på at lancere metoden i den musiske verden senere dette år. 

Derudover blev Francesca medlem af den anerkendte blokfløjtegruppe Royal Wind Music i 2012 og blev hurtigt en central administrator af ensemblet. Hun er også med i produktionsteamet for ORDA (Open Recorder Days Amsterdam) en festival med koncerter, workshops og en konkurrence.
  
Patricia Roa Johansen er født i Colombia. Som 3½ -årig blev hun adopteret til Danmark, hvor hun voksede op med en naturlig forkærlighed for musik, dans og den sydamerikanske kultur. Det ledte til en kandidat i blokfløjte fra det Kongelige Danske Musikkonservatorium med kandidatopgaven Baroque Music in Colombia? Den blev udvalgt som den bedste opgave og vandt førstepris. Dette var kun første skridt af et større projekt, hun vil fortsætte med at udforske i fremtiden.

Patricia har base i Amsterdam, hvor hun først studerede for bl.a. at dyrke sin passion for den ny musik. Med sin afslutningskoncert Reconnect, demonstrerede hun en hel ny profil som blokfløjtenist og fik tildelt topkarakter for den gennemførte koncert. I en årrække har Patricia været frivillig scenemanager til Suså ny musikfestival, og imens hun studerede i København har hun været i praktik som musikproducent ved Det Kgl. Bibliotek. Patricia er aktiv musiker i de internationale blokfløjtegrupper BLOCK4 og Five Spice. 

Partoutbillet til Blokfløjtefestival
Der kan også købes partout-billet til blokfløjtefestivalen her, som gælder til aftenkoncerterne med Woodpeckers, Late Night Concert med Patricia Roa Johansen (DK/NL) & Francesca Clemens (UK/NL), samt den efterfølgende lounge.

Koncerten er en del af Blokfløjtefestivalen arrangeret af Patricia Roa Johansen og Christina Lauridsen.  Inspireret af festivaler i udlandet vil de skabe den første blokfløjtefestival i Danmark og give blokfløjtemiljøet et friskt pust. Se hele festivalens program på: www.blokfloejtefestival.dk

Type
Festival
Koncert
Dato og Tidspunkt
5. oktober 2019Kl. 21:00
Pris
150 kr.