Portrætkoncert med en af de helt store personligheder i dansk jazz.

"Han synes at holde jazzhistorien i sine hænder. James P. Johnson, Duke Ellington, Monk, Eroll Garner - og Jan Kaspersen."

Sådan skrev Kjeld Frandsen i Berlingske Tidende om Jan Kaspersen. Og her er Thorbjørn Sjøgrens ord i Politiken:
"...jeg er sjældent gået fra en aften med Jan Kaspersens musik uden at være opstemt og stimuleret."

Kom selv og oplev Jan Kaspersen til en unik portrætkoncert, hvor man for første gang i mange år bl.a. kan høre Kaspersens personlige fortolkninger af Erik Satie.

Aftenens program:
Dørene åbner kl. 19:30 og koncerten går i gang kl. 20.

FØRSTE SÆT
Jan Kaspersen Solo

Kaspersen spiller Erik Satie og Kaspersen. For første gang i mange år bliver der lejlighed til at høre Kaspersens personlige fortolkninger af Saties forunderlige univers.

Jungle Money Trio
Jan Kaspersen (piano), Peter Friis Nielsen (el.bass) og Claus Bøje (drums). Free form impro i den universelle musikjungle. Vær forberedt på det uforberedte! Det er impro og free. Det er tre musikere, der kommunikerer på et helt unikt sæt efter over 40 års musikalsk adskillelse.

ANDET SÆT
Jan Kaspersen Kvartet
Bob Rockwell (sax), Peter Danstrup (el.bass) og Ole Rømer (drums). Musik med drive, fantasi og energi. Kvartetten har gennem mere end tre årtier opbygget et enestående sammenspil og et repertoire, der stadig udvides med ny musik af Kaspersen – og så er Thelonious Monk stadig med i billedet sammen med en jazzstandard eller to.

Om Jan Kaspersen:
Pianist, komponist, arrangør og orkesterleder.
Født 22. april 1948 i Kbh. Har studeret klaverspil hos bl.a. Duke Jordan, Kjell Olson og Herman D. Koppel, samt jazzteori hos George Russell. Studieture til Gambia i Vestafrika i 83 og 85. Siden 69 aktiv på scenen først og fremmest i Danmark, men også i Grønland, Færøerne, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, USA og Rusland. Modtaget DJBFAs komponistpris i 87, JASA-prisen i 88 og Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat i 93 og livsvarige ydelse fra 98 samt Bebob-Prisen 2010.

Type
Koncert
Dato og Tidspunkt
11. juli 2019Kl. 20:00 til 23:00
Sted
Performance
Pris
175 kr. inkl. gebyr